Kdo roste v lese přehled

Kdo roste v lese https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455481/bmid_kdo-roste-v-lese-Le7-455481.jpg 4 54 54

Naučte své děti poznávat les, jako to učila maminka pana jezevce, když byl ještě malý. Na podzim je v lese rozhodně co obdivovat a objevovat. Kolik barev může mít podzimní listí? Proč některé stromy opadávají? Jak se na zimu chystá smrk, modřín nebo mech? To vše vám prozradí pan jezevec, i když právě teď má plné tlapky práce. Někdo zapálil suché strniště za lesem a plameny už se šíří ke staré borovici. Honem, než bude pozdě!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo roste v lese. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

KlérTomson
23.01.2024 4 z 5

Za nás je ze série "Kdo roste v..." tato nejslabší. Informace jsou méně ucelené než v ostatních knížkách, ale zase hlubší pohádkový příběh. Za přečtení rozhodně stojí.

broskev28
14.10.2023 3 z 5

Na rozdíl od knížky Kdo roste v parku mi tahle moc nesedla.
Paní jezevcová asi byla skvělá máma, ale mě ty vzpomínky na ni nějak neoslovily. Navíc mám pocit, že v knize jsou informace, které ani při nejlepší vůli malému dítku nevysvětlím - i páťák má problém se slovem buňka, tak jak ho vysvětlím maloškovi? A to nemluvím o slovech jako symbióza, odpařování vlhkosti, oplodí nebo třeba pancíř.
Obrázky jsou úžasné, ale hned na první barevné dvoustraně někdo neuhlídal správnost a jsou přehozeny popisky u olše a osiky: podle logiky předešlé strany má nahoře být nápis olše a dole osika, ne naopak. Dárky od veverky na poslední "levé" straně mají zřejmě vyzkoušet čtenáře ze znalosti knihy Kdo roste v parku. Já jsem malounko natvrdlá; teprve opakování slov velký a malý jinan mi napovědělo.
Takže není to špatné, ale jednoznačné přijetí, jako u předešlé knihy, se v mém případě nekonalo.


bibi.r
06.09.2023 5 z 5

Pro děti 3+

Čtení této nádherně ilustrované knížky bylo opravdu potěšením. Moc jsme si to užili. Starší syn (6 let) a i já jsme se zas něco přiučili o lese a stromech a mladší si naplno užila příběh, který měl i dobré ponaučení. Navíc měl příběh hlavu a patu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdo roste v lese v seznamech

v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených5x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

stromy

Autorovy další knížky

Kateryna Michalicyna
ukrajinská, 1982
2019  94%Kdo roste v parku
2020  88%Kdo roste v lese
2023  95%Kdo roste v zahradě