Před bouří přehled

Před bouří
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428805/bmid_pred-bouri-msg-428805.jpg 4 135 135

Krysy apokalypsy série

1. díl >

Každá apokalypsa potřebuje svoje krysy. Příběhy většinou nezačínají koncem světa. Jenže na Leru nastává konec světa každých sedm dní, když se jím proženou magické bouře, které srovnají se zemí vše, co se nachází mimo ochranné bariéry. Když totiž srazíte z nebes bohy, musíte počítat s následky. Bohové padli před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler zjizvený a z větší části neobyvatelný. Magií kontaminovaná půda, mutace nebo absence povrchové vody nejsou ničím neobvyklým. Mimo města může i jeden špatně nabitý bateriový článek znamenat předěl mezi životem a smrtí. Ne všichni se s tím ale dokázali smířit, a tak hledají způsoby, jak přelstít přírodní i lidské zákony — jako krysy si hledají skulinky, ve kterých můžou přežívat. Jenže co když si někteří lidé začnou uvědomovat, že mezi přežíváním a žitím je propastný rozdíl? A co teprve když si to uvědomí i sami bohové…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Před bouří. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

Book_loverkaa1
08.07.2024 5 z 5

Tohle byla vážně jízda! Při čtení se můžete těšit na padlý bohy (což jsou většinou moc hezcí muži…mrk, mrk ), magický mutanty, krvavé boje a milostné pletky.
Ze začátku jsem se sice trochu ztrácela v záplavě postav a užívání podobných jmen mi v orientaci opravdu nepomohlo. Nějakou dobu mi i trvalo pochopit fungování a zákonitosti světa. Jakmile jsem se ale ve všem alespoň trochu zorientovala, nemohla jsem se od čtení odtrhnout.
Autorka umí opravdu skvěle psát a myslím si, že se muže hrdě rovnat nejedné zahraniční autorce známých fantasy sérií.
Příběh má neskutečný spád. Klidné části střídají části plné akce a bojů, kterých se autorka opravdu nebojí. Prolínají se v něm osudy hned několika postav, jejichž charaktery jsou velmi uvěřitelné a myslím si, že si mezi nimi každý najde toho svého oblíbence. Svět a magie je pojata velice originálně a celkově je koncept fantasy post-apokalypsy velice zajímavý. Možná bych brala trochu více milostné linky a více žhavých scén. Když už máme v příběhu ty sexy bohy, tak by nebylo od věci je vidět pěkné v akci.
Co se mi na knize nejvíce líbilo byla různá odhalení, která byla do příběhu skvěle zakomponovaná a také texty z minulosti, které hezky ozvláštnily vyprávění a hlavně hezky vykreslovaly osudy a motivy postav.
Jedná se zkrátka o velmi povedené dílo a mně nezbývá nic jiného než se pustit do dalšího dílu.

sarahmoon
03.07.2024 5 z 5

Audiokniha - načteno to nebylo špatně.

Velmi mile mě kniha překvapila. Jsem pyšná na další českou autorku.

Ze začátku jsem se sem tam zamotala do jmen (jednou postavu nazve jménem a podruhé postavením). Ale po chvíli se to dá chytit. Kniha má tolik hlavních postav a rovin, že se rozhodně nudit nebudete.

Fantasy a sem tam romantika + propracovaný svět + dobře napsáno = dokonalost :o)


DorianaGrey
14.06.2024 5 z 5

no tak to je opět jízda! četla jsem nejdříve kosti pod mechem a toto je zas trochu jiný typ vyprávění. Autorka tu splétá osudy mnoha postav v post -apokalyptickém světě, který ale spíš připomíná něco jako post-apo středověk. Postavy jsou uvěřitelné a sympatické. Propracovaností mi to přípomíná Sapkowskiho. Oproti tomu, její jiná kniha, Kosti pod mechem, zas připomínají našeho oblíbeného Tolkiena a evropské hrdinské ságy. Co je opravdu pro autorku typické je skvělý styl psaní. Opravdu umí psát. Těším se na další knihy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (34. týden)

16.08.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Před bouří v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených140x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených13x
v Knihotéce114x
v Chystám se číst178x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

česká fantasy apokalypsa česká fantastika

Autorovy další knížky

Zuzana Hartmanová
česká, 1990
2020  87%Před bouří
2017  84%Noční labuť
2021  90%Oko bouře
2019  76%Perutě noci
2024  86%Kosti pod mechem