Oko bouře přehled

Oko bouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463527/bmid_oko-boure-ZUE-463527.jpg 5 94 94

Krysy apokalypsy série

< 2. díl >

I bohové potřebují naději. Mocní se perou o vládu nad známým světem, zatímco magie je čím dál nevyzpytatelnější. Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán a ušlechtilé úmysly jsou zašlapány pod nánosy zrady a nedorozumění. Arumielovy plány se pomalu rozpadají a supi už krouží, aby si urvali svůj díl. Velký spasitel je však stále pánem mnoha životů, které může z pouhého rozmaru nechat snadno vyhasnout. Slepá poslušnost jeho poddaných už ale dávno není samozřejmostí. Příliš mnoho jich ztratilo víru a nechává se zlákat vidinou možné svobody. Otázkou zůstává, co bude onou pověstnou poslední kapkou, jež postrčí přes hranu i ty, kteří doposud mlčeli. Jaká pravda musí být odhalena? A kdo kvůli tomu musí zemřít? Každé další Arumielovo rozhodnutí může Ler nadobro přivést do záhuby. Nebo ho snad skutečně jen spasit…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oko bouře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

cestina_s_linus
04.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Kdybych nějak výstižně (bez spoilerů) popsala tento díl... tak... místy jsem si připadala jako ve Hře o trůny, kdy jsem nevěděla, kdo komu vrazí další kudlu do zad.

Pokud jsem byla u předchozí knihy zmatená z velkého počtu postav, tak... ano! Tady se můžete těšit na další jména! Fandím dvojici Vesper&Garif, ale i příběh Luciany a Corva je zajímavý. Já osobně Corva žeru.

Pokud mi přišlo, že byl první díl spíše o romantických pletkách a děj byl takový pomalejší, tak tady nás autorka nešetří - drogy, šikana, zn*silnění, otázky ohledně sexuální orientace, nezpracovaná minulost, problémy s početím atd. - s tím vším postavy bojují a je úžasné sledovat, jak se se svými traumaty (ne)popasují... a pokud bychom zapomněli, tak mezitím nastává konec světa, lidé přestávají věřit ve Spasitele, lidé se upínají k informaci, že existuje bezpečná země bez bouřek a mocichtivé postavičky se snaží ovládnout Lér. Takže nehrozí, že by se čtenář nudil.

Pro lidi, kteří špatně snáší velkou koncentraci vymyšlených jmen a věcí - i zde najdete slovníček!

Vlasta71
25.04.2024 5 z 5

Opět plné bojů, intrik a falše. Komu můžu věřit? Je tím zlým i kamarád? Arumielovi dochází síla a jeho vlády mají všichni už dost. Fandím dvojicí Luciana a Corvus a Vesper s Garifem jen se obávám, že nám autorka zamíchá kartami a nic nebude tak jak bychom si přáli. Moc se těším na pokračování


Knihomlok2015
08.04.2024 5 z 5

Démonský božské. Jsem natěšená na další díl jako malá holčička před cukrárnou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Zfilmováno

Oko bouře (2002)


Kniha Oko bouře v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených6x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit18x

Autorovy další knížky

Zuzana Hartmanová
česká, 1990
2020  87%Před bouří
2017  84%Noční labuť
2021  90%Oko bouře
2019  76%Perutě noci
2024  86%Kosti pod mechem