Kronika konce světa přehled

Kronika konce světa
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28097/bmid_kronika-konce-sveta-IwW-28097.jpg 4 226 226

Co budete dělat, když svět ze dne na den skončí a většina lidstva podlehne neznámé epidemii? Když všichni vaši blízcí zemřou, v některých případech vám v náručí? Když s hrůzou zjistíte, že pro velkou část přeživších by bylo lepší, kdyby také umřeli, protože teď připomínají spíše oživlé mrtvé z hororových filmů? Někdo se zblázní, jiný po realistickém zhodnocení situace spolyká prášky na spaní. Hlavní hrdina tohoto příběhu si začal psát deník…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kronika konce světa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (63)

molen
včera 5 z 5

Živý mrtvý po česku. Příjemná oddechovka, která není náročná na děj a autor píše jednoduše.

mi-nul-o
předevčírem 4 z 5

Akční a vtipné, bavilo mě to. :)


mkkoudy
23.07.2024 4 z 5

Přečetl jsem spousty postapokalyptických knih a musím říct, že nejraději mám ty, kde hlavní hrdina vlastně není žádný hrdina. Kdy se zcela obyčejní lidé musí vyrovnávat s nástrahami konce světa takového, jaký jsme ho doposud znali. A takový je i Johann z knihy Kronika konce světa, na kterou se teď blíže podíváme.

Johann je obyčejný chlap. Realitní makléř, který si chtěl jenom na pár dní odpočinout od shonu velkoměsta. Dovolená v horské chatě se však zvrtne a záhy se mění v boj o holý život, když svět postihne neznámá pandemie. Největší šťastlivci prostě jenom umřou. Většinu lidí ale virus změní v krvelačné zombie. Jak se se situací popere Johann? Jednoduše, začne si psát deník.

Příběh je vyprávěn formou deníku. Děj tak příjemně plyne v solidním tempu, neboť na každé stránce se něco děje. Čtenář tak nemá nouze o napínavé nebo zajímavé pasáže, kterých je v knize požehnaně. Musím říct, že jsem se ani jednou nepřistihl, že bych se nudil. Opravdu velký palec nahoru.

Důležitým prvkem jsou samozřejmě postavy. Hlavní hrdina Johann je sympatický chlápek, se kterým byste v klidu zašli na pivko. Skvěle jsou na tom i další postavy, které se kolem Johanna točí. Skvělé je i to, tedy hlavně pro vtáhnutí do děje, že se kniha odehrává na našem území. Hlavně ti, kdož mají rádi město Brno, si přijdou na své.

Každopádně Kronika konce světa je v aktuální podobě naprosto fantastický počin, který by neměl zůstat bez větší pozornosti. Rozhodně bych se nebál tohle dílo přirovnat ke kultovnímu Dni Triffidů, protože vím, že tohle srovnání napadlo už vícero čtenářů. Pokud jste fanoušci postapokalyptické literatury a ještě jste Kroniku konce světa nečetli, doporučuji to napravit. Nicméně věřím, že kniha má potenciál oslovit i čtenáře, kteří běžně tento žánr nečtou. Za mě má totiž co nabídnout i jim.

Kompletní recenze na Seznam Médium!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Prokletí svatých, Plameny války a další knižní novinky (25. týden)

16.06.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Kronika konce světa v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených286x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených29x
v Knihotéce149x
v Chystám se číst121x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech8x