Kniha Mormon přehled

Kniha Mormon https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163614/kniha-mormon-163614.jpg 3 17 17

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha Mormon. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

n.ezn.amy
05.10.2023 1 z 5

Zhruba v r.1996 mě na Můstku zastavil mormon a po krátkém rozhovoru mi dal tuto jejich knihu s tím, abych po případném přečtení navštívil jejich modlitebnu. Klasické biblické příběhy např. o tom jak Bůh dovedl Izraelity do Ameriky, různá proroctví a podobně. Jejich náboženství a "moudrostem" z této knihy jsem neporozuměl a asi nejsem ta pravá cílová skupina, takže i návštěvu modlitebny jsem vynechal. Ale třeba pro nějakého zapáleného věřícího by tato kniha byla ta pravá, kdo ví.

Miruneček
16.09.2022 1 z 5

Čteno čistě ze zvědavosti. Přiznám se, že jsem se ztrácel. Ale nemůžu říct, že bych se nudil. Příběhy byly poutavé. A velice mě překvapilo vyjádření ohledně černochů a také kolik krve se prolilo. Určitě to není kniha pro každého (obrazně řečeno abych neurazil).


ArkAngel
12.03.2022 2 z 5

Popravdě nevím, jak mám tuto knihu hodnotit. Číst se to víceméně dá, ale ve srovnání s jinými texty založenými na Abrahámově učení je to snůška nesmyslů. Aby dali svému textu Mormoni za pravdu, vytáhli zničehonic nová proroctví Izajáše, který má tentokrát znát Kristovo jméno už 600 let před jeho narozením, jméno jeho matky Marie, že bude Amerika zemí svobody a bez krále i to, že lidé budou Knihu Mormonovu odmítat, protože jim bude stačit Bible (to ještě snad ani nebyla pojmenována). Dále se tu pracuje s naprosto smyšlenými jmény a zeměmi, o kterých jste v životě neslyšeli, takže když budete mít čas, navštivte země Zarahemla, Jeršon či město Gimgimno a své děti pojmenujte Zezrom, Korihor, Zenos, Zenok, Šiblon nebo Kiškumen. Ve fantasy nebo sci-fi bych je bral, ale ne v textu, který se vydává za pravý a říká, že tu taková jména byla vždycky a po staletí. Fan-fikce celkem slušná a je až s podivem, že Smithovi tolik lidí uvěřilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kniha Mormon v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x