Kdo zabil Palomina Molera? přehled

Kdo zabil Palomina Molera? https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229305/bmid_kdo-zabil-palomina-molera-81O-229305.jpg 4 44 44

Neúnavné hledačství Vargase Llosy na poli příběhu se projevuje i v jeho detektivním thrilleru s názvem Kdo zabil Palomina Molera? Příběh o lásce podaný formou grotesky a parodie vzbudil ihned po svém vydání v Peru velký ohlas. Milostný příběh se prolíná s popisem prohnilé společnosti, kterou prorůstá korupce, nedůvěra v justici a armádu. Toto velmi aktuální téma dokázal Mario Vargas Llosa zasadit do příběhu o smrti obyčejného peruánského vojáka. Detektivní příběh Kdo zabil Palomina Molera? je zatím poslední do češtiny přeloženou knihou Vargase Llosy, držitele Nobelovy ceny za literaturu z roku 2012.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Garamond
Originální název:

¿Quién mató a Palomino Molero? , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo zabil Palomina Molera?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Radunnie
13.09.2021 5 z 5

Napínavý, brutální příběh, ze kterého horká, drsná atmosféra jen odkapává. Trochu připomíná díky výskytu rázovitých postav a strohých dialogů mix knih Tahle země není pro starý a Komu zvoní hrana. Chválím také autorovu schopnost v nejlepším vyprávění ukončit.

EvaEma
18.01.2020 5 z 5

Drsným začátkem jsem se nenechala odradit a jsem tomu ráda. Líbila se mi atmosféra, spád, oblíbila jsem si poručíka i Litumu, závěr mě překvapil a jako třešničku na dortu beru nenápadný, nenucený humor, který se tu a tam do děje vloudil.


marvarid
27.08.2018 4 z 5

Moc dobré čtení - kombinace detektivní příběhu žánru noir a vynikajícího vypravěčství Maria Vargase Llosy. Příběh se odvíjí pomalu, atmosféra je hutná, z popisovaného žáru severního Peru se téměř sami zpotíte. A i když na samotném příběhu toho moc vtipného není, závěr mě přece jen pobavil. (PS: nemůžu se pochlubit, že bych přečetla úplně všechno, co v češtině od MVL vyšlo, ale přesto mě fascinuje kolik "literárních odvětví" vyzkoušel a jak moc dobré ty knihy jsou - od mírně ironicky pojaté autobiografie, vyslovené komedie, přes úžasný Zelený dům, téměř etnografické studie Amazonie po životopis humanisty irského původu).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdo zabil Palomina Molera? v seznamech

v Přečtených59x
ve Čtenářské výzvě9x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x