Kateřina Aragonská: Pravá královna přehled

Kateřina Aragonská: Pravá královna https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532037/bmid_katerina-aragonska-prava-kralovna-65c9d79408b74.png 5 514 514

Měli si být oporou a stvrdili to před Bohem. Avšak jen ona na to dbala Už počasí v anglickém přístavu věstí, že se španělská infantka Catalina bude muset důkladně obrnit proti nevlídnosti Severu. Sňatková politika jí za chotě určila zdejšího prvorozeného prince Artura Tudora, jenže osud s ní má jiné, daleko chmurnější plány. Když neduživý manžel brzy nato zemře, najde v mladé vdově zalíbení mladičký švagr Jindřich. Přestože si ji nakonec odvede k oltáři, není utrpení v životě královny Kateřiny (1485–1536) zdaleka zažehnáno. Žádnému z jejich synů nejsou dopřány ani dva měsíce života, zmar se vrší, léta běží. Temperamentní Jindřich VIII. zoufale toužící po dědici obětuje nejprve vřelost, pak věrnost a posléze soudnost. A tak zatímco dějiny tudorovské Anglie s přičiněním Anny Boleynové spějí k neblaze proslulému rozvodu, jenž otřese zvyklostmi raně novověké Evropy, strachuje se odkvétající katolická královna nejen o přežití v podmínkách určovaných mužskou vůlí či o legitimní nároky své jediné dcery, ale i o spásu vlastní duše První svazek řady Šest tudorovských královen předkládá dramatickou epopej o vnitřně poctivé panovnici, jejíž svatá trpělivost ostře kontrastuje s činy manžela, prosazujícího své ego přes veškeré překážky světské i duchovní. O prolité krvi nemluvě.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Six Tudor Queens: Katherine of Aragon. The True Queen , 2016


Interpreti: Martina Hudečková
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kateřina Aragonská: Pravá královna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (171)

Pauvka
29.03.2024 4 z 5

Pekne napsana kniha o zivote Kateriny, ale pro me zdlouhave cteni. Az bude chut, tak se urcite pustim do dalsich dilu :)

namornice
21.03.2024 3 z 5

Dlouho jsem se chystala na tuto sérii a po přečtení myslím, že budu zase dlouho vyčkávat s pokračováním. Že je kniha obsáhlá je podle námětu jasné, nicméně četlo se mi to opravdu pomalu, děj mi přišel dost rozvláčný a určitě by se dala kniha zredukovat o několik desítek stran a přitom by to bylo stále zajímavé téma. Do dalšího dílu se taky někdy pustím, ale určitě to tak rychle nebude.


KatarínaK.
12.02.2024 3 z 5

Velmi jsem se těšila na knihu o Kateřině, a ještě šťastnější jsem,že je její čtení konečně za mnou.
Miluji historické romány. Ale styl paní Weirové mi opravdu nesedl. Místy to vyznívalo jako červená knihovna. Bylo to k uzoufání utahané. Stokrát číst co dámy zrovna šily nebo vyšívaly, snad tisíckrát jak královna miluje a touží po Jindřichovi, strachuje se o svou dceru. Popsán každý jeden dopis papeži, císaři a pořád to samé. Každá jedna nemoc vylíčena,kolikrát se přitížilo a kolikrát se ulevilo.
Nevím, podle autorky Kateřina Aragonská, byla velice vzdělaná a moudrá žena, ale velmi mě o tom v knize nepřesvědčila.
V sérii už nebudu pokračovat, toto bylo jedno velké zklamání.
Tři hvězdy dávám pouze za to, že námět knihy je pro mě zajímavý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Je smutné, uvědomí-li si člověk, jak byl šťastný, až když je jeho štěstí minulostí.


Kniha Kateřina Aragonská: Pravá královna v seznamech

v Právě čtených29x
v Přečtených673x
ve Čtenářské výzvě219x
v Doporučených64x
v Knihotéce373x
v Chystám se číst392x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech12x