Jezevec Chrujda staví nejdřív urychlovač a pak zase pomalič přehled

Jezevec Chrujda staví nejdřív urychlovač a pak zase pomalič https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242366/mid_jezevec-chrujda-stavi-nejdriv-urych-EvH-242366.jpg 4 56 56

Jezevec Chrujda série

< 2. díl >

Pokračování dobrodružství jezevce Chrujdy a jeho přátel z lesa Habřince. Chrujda se tentokrát pustí do vynalézání a spolu s kamarádkou, vozíčkářkou sůvičkou Stáňou, sestrojí tajemný urychlovač. Do přístroje ale omylem vleze hlemýžď a jeho „urychlení“ způsobí řadu veselých příhod. Chrujdovi se nakonec všechny zmatky podaří uvést do původního stavu a v lese Habřinci znovu zavládne klid. Napínavý pohádkový příběh přináší malým čtenářům nejen zábavu, ale také poučení, že i tělesně znevýhodněné bytosti jsou platnými a velmi přínosnými členy společnosti. A snad v nich také podpoří zájem o fyziku, kterou – alespoň podle zkušeností autora – většina školáků k vlastní škodě považuje za nudný předmět.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jezevec Chrujda staví nejdřív urychlovač a pak zase pomalič. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

adela2316
10.01.2024 5 z 5

Další pěkný díl, děti ani nedutaly. Těšíme se na další.

Jadla
02.12.2022 3 z 5

Motiv pampeliškového vína myslím zbytečně rychle v příběhu zapadl, opravdu je vše takové smrsknuté, pár odstavců/stránek navíc by knížce rozhodně neuškodilo a děti "by to v klidu daly."
Líbí se mi, že autor používá příjemně tvořivě inovativní češtinu. Děti mají rády sůvičku Stáňu.
A nepochybuji, že jednou vyjde vše o Chrujdovi v souborném vydání, jako jiná díla na pokračování.


kikies
17.08.2022 2 z 5

Mám ráda Jezevce Chrujdu a jeho příběhy. I naše děti ho mají rádi. Ale jsou smutné, že jsou vždycky tak krátké a máme je tak rychle přečtené. A za sebe mohu říct, že kdybych si nepřečetla anotaci ke knize, tak ani mě asi úplně nedojde, co je tou hlavní myšlenkou schovanou hluboko pod příběhem. Na můj vkus je schovaná až moc dobře.
A teď se budu opakovat (jako u ostatních dílů): Nepochopím, proč takové kraťoučké příběhy vychází knižně jednotlivě - přijde mi to jako neskutečné plýtvání materiálem a časem, pokud jedna celá knížka obsahuje příběh, který přečtete ani ne za tři minuty. Kdyby celá série vyšla v jedné knize, dávalo by mi to mnohem větší smysl. A na to, jaká jsou volena témata, je to příliš krátké, jednoduché, nedotažené. A pro menší děti (jimž by možná odpovídala délka a jednoduchost) - je dle mého názoru téma zase příliš vzdálené.
V rámci celé série je toto spíše slabší díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jezevec Chrujda staví nejdřív urychlovač a pak zase pomalič v seznamech

v Přečtených78x
v Doporučených3x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x