Jeřabinový dům přehled

Jeřabinový dům
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538339/bmid_jerabinovy-dum-6645bcd9e44a2.jpg 4 348 348

Mateřství ve všech podobách. Román o mateřství, životní prázdnotě i naplnění. O kořenech, které nelze lehce vytrhat, i o tom, že je lze zapustit i v místech, kde bychom to nejméně čekali. Co je v životě nejdůležitější? Partnerství, mateřství, naše kořeny, které nemůžeme vyrvat, vazby, které nelze zpřetrhat? Lucie, mladá žena, které se drolí dosavadní život pod rukama, se vrací do rodných míst na pomezí Jeseníků a Rychlebských hor. Útočiště hledá ve starém domě obklopeném vzácnými jeřáby, kde žije její teta, člověk jí nejbližší. Přítomnost Lucie naruší křehkou rovnováhu života místních obyvatel, kteří pod vlivem jejího návratu začali přehodnocovat své dosavadní životy…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeřabinový dům. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (89)

katy238
24.06.2024 5 z 5

Jeřabinový dům autorky Marie Hajdové se může na první pohled zdát jako prosté vyprávění o nevydařených životech a vzájemné nevraživosti. Návrat Lucie na místa svého dětství a později dospívání je těžký stejně jako důvod, který ji přitáhl zpět. Janina je stereotypní vesnická žena, zdánlivě jednoduchá existence rámující český venkov. Příběhy obou žen jsou si však podobnější, než se jim může zdát. Do nich pak vstupují další postavy a náhle vše není tak jasné jako na začátku. Sympatie se mohou měnit, otázky mají překvapivé odpovědi. To vše rámuje alej jeřábů u domu, kde se všechny osudy setkávají.

bookcase
18.06.2024 4 z 5

Posloucháno jako audio /Klára Oltová má velmi příjemný hlas/ a líbilo se mi to, mám tyhle psychologické vztahovky ráda.


lulucinax
04.06.2024 3 z 5

Hlavní hrdinka prožívá nelehké období a tak nějak neví co se sebou, co dál a plácá se v tom na celých 264 stranách. Dějová linka její tehdejší kamarádky Janiny mě bavila o trochu více a ani ona si nemyslí, že žije šťastný život.
Bylo to o vztazích a trochu o emocích, ale nějak mě to moc nechytlo a místy i dost nebavilo. Pořád obracíte stránky a čekáte co se stane a ono se nestane nic a už jste na konci :D
Naštěstí stránek nebylo moc a četla se dobře, jen šla nějak mimo mě.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022


Citáty z knihy (3)

Pouští myšlenky, jako by to byli psi, kteří potřebují dlouhé venčení, jinak jsou neklidní a neustále se dožadují pozornosti.


Jenže každá jiná odpověď než ano je vlastně ne.


Nikdo by neměl zůstat sám.


Kniha Jeřabinový dům v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených470x
ve Čtenářské výzvě132x
v Doporučených8x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst297x
v Chci si koupit54x
v dalších seznamech1x