Jatka přehled

Jatka
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528333/bmid_jatka-657caaf0e42ef.jpg 4 928 928

Jack Reacher série

< 1. díl >

U opuštěné křižovatky kdesi v Georgii vystoupí jednoho rána z autobusu muž a vydá se v dešti čtrnáct mil do vzorného městečka Margrave, po stopách dávno zemřelého hudebníka. Tam je ovšem okamžitě zatčen a jako jediný cizinec ve městě obviněn z vraždy: první, k níž zde za posledních třicet let došlo. Avšak Jack Reacher - jak se tento muž jmenuje - není jen tak ledajaký tulák. Je to ostřílený vojenský policista, od dětství vychovávaný armádou, vycvičený k tomu, aby rychle myslel a ještě rychleji jednal. Jak postupně vycházejí najevo okolnosti svědčící o rozsáhlém zločinném spiknutí a zavražděných stále přibývá, je stále zřejmější, že si pachatelé v Jacku Reacherovi zvolili toho nepravého obětního beránka.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Killing Floor , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jatka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (190)

kurama45
10.06.2024 4 z 5

Jack Reacher rozpráva príbeh v prvej osobe, ale napriek tomu neznie pateticky, ale ako šikovný sympaťák so zdravým rozumom a kopou schopností. Na postave, ktorá chce viacmenej iba pokoj a slobodu, no napriek tomu v prípade potreby spraví, čo treba, je niečo obdivuhodné.
Čítala som komentár, že to celé pôsobí ako akčný film z 80. rokov a niečo na tom je. Nech sa každý rozhodne, či je to preňho pozitívum alebo negatívum. Za mňa to malo akurátny mix akcie, napätia a pomalších hĺbavejších pasáží. Držalo sa to osvedčených koľají, ale som spokojná, lebo ma autor uspokojivo po oných koľajách priviezol až k bombastickému cieľu. Akurát som sa musela trochu zasmiať nad tým, ako rýchlo sa Jack na konci vysporiadal so svojimi citmi. Aké chlapské :).

MrBlueberry
09.06.2024 4 z 5

Jack Reacher je sympatická hora svalov a bystrého rozumu. Ak sa o niekom dá povedať, že má Filipa, tak táto postava Lee Child-a.
Dielo by som popísal ako odpočinkovú detektívku. Miestami mierne brutálna a niektoré závery mi prišli nelogické. Ale jedno s druhým to krásne ladí a hrá. Číta sa to hladko a stále sa tam niečo deje. Každý odstavec je veľmi premyslený.
Filmy som videl, no seriálu som sa dlhšie vyhýbal. Prišlo mi to plné takého toho Amerického ega a nechcel som sa s tým konfrontovať...
Je zaujímavé, ako dokáže Britský autor znázorniť Ameriku. Jeho štýl vie krásne vtiahnuť do deja a hlavne do prostredia, ktoré je z pohľadu autora fascinujúce.


Stanas513
05.06.2024 5 z 5

Zajímavá zápletka, zajímavá hlavní postava, zajímavé prostředí. Příběh je čtivý, má vlastnosti filmového thrilleru (netuším, jestli byl právě tento román zfilmován, ale Jack Reacher ve filmu už figuruje...). Určitě se vrhnu na další díly, způsob literárního ztvárnění panem Childem mi vyhovuje.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nalezení, Poslední hřebík a další knižní novinky (37. týden)

11.09.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jatka v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 368x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených92x
v Knihotéce341x
v Chystám se číst328x
v Chci si koupit48x
v dalších seznamech5x