Japonské pohádky / Japanese Fairy Tales (dvojjazyčná kniha) přehled

William Elliot Griffis

Anglicko-české vydání toho nejlepšího z lidových pohádek, které na konci 19. století v Japonsku posbíral a vtipně i poeticky převyprávěl americký orientalista W. E. Griffis. Příběhy plné fantazie vyprávějí třeba o tom, proč se hvězdní milenci na obloze setkávají jen jednou do roka, proč medúzy nemají krunýř nebo proč hmyz tak neodolatelně přitahuje světlo. Setkáváme se s japonskými bájnými hrdiny i nadpřirozenými bytostmi, zbožnými mnichy, chudými rolníky nebo třeba zvědavými žabáky, přičemž jedinečný japonský kolorit dodává pohádkám zcela zvláštní kouzlo.... celý text

Literatura světová Pohádky a bajky
Vydáno: 2014 , Garamond
Originální název: Japanese Fairy World: Stories from the Wonder-lore of Japan, 1880

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Japonské pohádky / Japanese Fairy Tales (dvojjazyčná kniha). Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Aliii
13.01.2024

Souvisle jsem četla jen anglickou část (v české části jen sem tam nějaké slovíčko) a pohádky se mi líbily - zaujalo mě vysvětlení běžných věcí ze života pomocí pohádky/legendy a lyrické popisy.

všech 6 komentářů

Související novinky - Japonské pohádky / Japanese Fairy Tales (dvojjazyčná kniha) (0)

Kniha Japonské pohádky / Japanese Fairy Tales (dvojjazyčná kniha) v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně22x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: