Jablka ze stromu nepadají přehled

Jablka ze stromu nepadají
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524899/bmid_jablka-ze-stromu-nepadaji-6533a5693781a.jpg 4 287 287

Kdyby se vaše matka ztratila, řekli byste to policii? I pokud by byl hlavním podezřelým váš otec? A právě před takovým dilematem stojí čtyři dospělí sourozenci Delayneovi. Každý ve městě je zná a jejich rodičům, Stanovi a Joy, přátelé závidí, že i po padesáti letech manželství to mezi nimi jiskří. Jenže je tomu skutečně tak? Když teď prodali proslulou tenisovou akademii, kterou celá léta společně budovali, jako by najednou – samozřejmě kromě naděje na vnoučata – nezůstalo nic, co by ty dva spojovalo. A pak jedné noci zazvoní u jejich dveří cizinka, která se představí jako Savannah a jež potřebuje pomoct, protože jí napadl její přítel. Delaneyovi neváhají a zraněně dívky se ujmou. Nedlouho nato ovšem Joy zmizí a po Savannah také jako by se slehla zem. Dvě z Delaynových dětí si myslí, že otec s tím nemá vůbec nic společného – a ty zbylé dvě si myslí přesný opak! A čím více otázek si sourozenci Delaneyovi kladou, tím více jemných prasklin se na obrázku dokonalého manželství jejich rodičů objevuje...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Apples Never Fall , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jablka ze stromu nepadají. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (71)

boeink
23.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Na můj vkus trochu moc myšlenkových pochodů všech zúčastněných postav.
No, jako skoro 500 stran, abych se dozvěděla, že předmět doličný sežral pes...:-), ta Liane má ale fantazii!
Nicméně jako sonda do rodinných vztahů to nebylo špatné.
Váhám o počtu hvězdiček. Za to, že mě Liane udržela zvědavou, jak to dopadne a pak taky za toho psa přimhouřím oko a dám 4*.

Hakri
16.07.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, mám ráda takto psychologicky popsané myšlenkové pochody postav. Vztahy v rodině nejsou jednoduché, ať máte jedno nebo čtyři děti. Autorka umí tak pěkně popsat pocity, jak se ta postava cítí, že má člověk pocit, že čte o něčem co dobře zná.


LadaLil
15.07.2024 5 z 5

Výborný příběh. Kniha je kombinací detektivky a psychologického románu. Má mnoho velmi zdařile vykreslených postav, které jsou opravdové a lidské čili ne jednostranně dobré nebo zlé. Děj je napínavý a opravdu dobře vypointovaný. Při střídání přítomnosti z minulosti se neztratí dějová linka. Kniha se mi velmi líbila a doporučuji k přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Typická rodina – milují se, ale ještě víc se touží pozabíjet...

11.11.2023


Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023


Osudný okamžik, Jen my dva a další knižní novinky (28. týden)

09.07.2023


Citáty z knihy (3)

Lidé vznášejí obvinění ze lži tak vítězoslavně, jako by jim skutečnost, že na lež poukázali, vyhrála hru, jako by člověk mohl hanbou umřít, jako by sami v životě nikdy nezalhali, jako kdyby lidé nelhali pořád, sami sobě, každému.


Jak jednou člověk udeří do míče, nemá smysl dumat nad tím, kam letí. Dráhu jeho letu už nezmění. Musí přemýšlet o svém dalším kroku. Nemyslet na to co měl udělat. Myslet na to, co udělá. Ona ho zradila. On se rozhodl, že ji přesto bude milovat. Nebylo, co k tomu dodat.


Ona ho zradila. On se rozhodl, že ji přesto bude milovat.


Kniha Jablka ze stromu nepadají v seznamech

v Právě čtených28x
v Přečtených411x
ve Čtenářské výzvě108x
v Doporučených7x
v Knihotéce186x
v Chystám se číst324x
v Chci si koupit87x
v dalších seznamech1x