Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra přehled

Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160859/bmid_iva-janzurova-vcera-dnes-a-zitra-KsK-160859.jpg 4 23 23

Nejnovější biografie jedné z našich nejpopulárnějších hereček, familiárně označované jako Janžurka, přibližuje neotřelým a zasvěceným způsobem její osobní i profesní život. Knihu doprovázejí unikátní fotografie z divadelních i filmových archivů, cenný je chronologicky zpracovaný soupis divadelních a filmových rolí a úctyhodný přehled všech ocenění. Fotografie: ČTK, Pressdata, Profimedia, archiv Divadla F.X.Šaldy, Národního divadla, deníků Aha! a Blesk, rodinný archiv Ivy Janžurové, soukromé archivy. 176 stran + 32 stran obrazových příloh. První vydání.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

jarkaska
22.06.2023 4 z 5

Tuto knihu jsem četla asi před dvěma roky. Znám paní Janžurovou z různých filmů. Ať je to Drahé tety a já nebo vrchní sestra z Nemocnice na kraji města. Různých pohádek. Ale nikdy jsem nebyla na jejím divadelním představení. A to se mi teď splnilo. Měla jsem možnost vidět ve Stavovském divadle představení Audience u královny. Je to pro mne nezapomenutelný zážitek.

drakamena
18.11.2022 3 z 5

Knížka to byla hezká a zajímavá. Bohužel jsem si z ní odnesla dvě asi celkem nehezké věci: Iva Janžurová rozhodně nebude nejostřejší tužka v penále, to zaprvé. A zadruhé... no, řekněme, že je tak trochu alibistka. Chtěla jsem pozdravit Havla, ale přes lidi jsem se k němu nedostala. Na Antichartě můj podpis padělal Slávek, já o ničem nic nevěděla. V Majoru Zemanovi jsem hrát musela, záškodničila jsem ale tím, že jsem svoji roli nechápala - viz má poznámka o nejostřejší tužce v penále. No. Herečka je skvělá a vždy se na její filmy ráda podívám, ale... je asi lepší dál nebádat.


Dada077
29.09.2021 4 z 5

"Přirovnala bych Slávka k velkému domu s mnoha komnatami, ve kterém jsem začala bydlet, a nejprve si myslela, že to je jen garsonka. Potom se začala objevovat schodiště a další a další dveře, a za nimi nějaká cenná a příjemná, zprvu skrytá tajemství" - povedala na margo svojho partnerstva pani Janžurová.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (44. týden)

25.10.2020


Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra

23.10.2020


Knižní novinky (9. - 16. 5.)

09.05.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě12x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x