Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra

Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160859/bmid_iva-janzurova-vcera-dnes-a-zitra-KsK-160859.jpg 4 23 9

Nejnovější biografie jedné z našich nejpopulárnějších hereček, familiárně označované jako Janžurka, přibližuje neotřelým a zasvěceným způsobem její osobní i profesní život. Knihu doprovázejí unikátní fotografie z divadelních i filmových archivů, cenný je chronologicky zpracovaný soupis divadelních a filmových rolí a úctyhodný přehled všech ocenění. Fotografie: ČTK, Pressdata, Profimedia, archiv Divadla F.X.Šaldy, Národního divadla, deníků Aha! a Blesk, rodinný archiv Ivy Janžurové, soukromé archivy. 176 stran + 32 stran obrazových příloh. První vydání.... celý text

Přidat komentář

jarkaska
22.06.2023 4 z 5

Tuto knihu jsem četla asi před dvěma roky. Znám paní Janžurovou z různých filmů. Ať je to Drahé tety a já nebo vrchní sestra z Nemocnice na kraji města. Různých pohádek. Ale nikdy jsem nebyla na jejím divadelním představení. A to se mi teď splnilo. Měla jsem možnost vidět ve Stavovském divadle představení Audience u královny. Je to pro mne nezapomenutelný zážitek.

drakamena
18.11.2022 3 z 5

Knížka to byla hezká a zajímavá. Bohužel jsem si z ní odnesla dvě asi celkem nehezké věci: Iva Janžurová rozhodně nebude nejostřejší tužka v penále, to zaprvé. A zadruhé... no, řekněme, že je tak trochu alibistka. Chtěla jsem pozdravit Havla, ale přes lidi jsem se k němu nedostala. Na Antichartě můj podpis padělal Slávek, já o ničem nic nevěděla. V Majoru Zemanovi jsem hrát musela, záškodničila jsem ale tím, že jsem svoji roli nechápala - viz má poznámka o nejostřejší tužce v penále. No. Herečka je skvělá a vždy se na její filmy ráda podívám, ale... je asi lepší dál nebádat.


Dada077
29.09.2021 4 z 5

"Přirovnala bych Slávka k velkému domu s mnoha komnatami, ve kterém jsem začala bydlet, a nejprve si myslela, že to je jen garsonka. Potom se začala objevovat schodiště a další a další dveře, a za nimi nějaká cenná a příjemná, zprvu skrytá tajemství" - povedala na margo svojho partnerstva pani Janžurová.

jarkaska
21.05.2021 4 z 5

Pěkné čtení o oblíbené herečce, která v těchto dnech oslavila své životní jubileum.

Ditules
28.04.2021 4 z 5

Příjemné čtení o životě a profesní dráze jedné z mých oblíbených hereček.

fionka36
31.03.2021

Krásně popsaný její život, jen ten dlouhý seznam her (od takové hvězdy je to logické očekávat) mohl být třeba jako seznam, ať ten životopis má nějaký příběh

stejsdan
18.01.2021 5 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek, četla se mi dobře, i když mi chybělo více vyjádření samotné herečky. Jedná se spíš o seznam rolí a filmů, kde paní Janžurová hrála. Kniha obsahuje i hezké fotografie z natáčení apod.

lalaserka
13.01.2016 5 z 5

Tato knížka se mi líbila. Je velmi čtivá.

kuky921
28.03.2015 4 z 5

Jedná se o krátký přehled her a filmů, kde Iva hrála. Knížka je velmi čtivá, jen mi vadilo označování Ivuška. Nemám hold takovéto zdrobněliny ráda.