Intimní schránka Sabriny Black (Final Cut) přehled

Intimní schránka Sabriny Black (Final Cut)
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151523/intimni-schranka-sabriny-black-final-cut-151523.jpg 4 47 47

Román se odehrává v polovině 90. let minulého století, v době, kdy v Čechách obyčejní lidé zkoušeli rozjíždět podnikání. Původně vyšel v roce 2002. Nyní se dostává čtenáři do ruky ve značně přepracované, doplněné a zhutněné podobě. Autor říká: Sabrina byla můj první román. Psal jsem ho v zajetí dojmu, že se musí fabulovat, aby to byla ta správná literatura. Dnes to vidím tak, že je pro mě zajímavější vrátit dobu a lidi do jejich původních souvislostí. A tak jsem původní text přemontoval a přepsal podle toho, jak si popsané události pamatuji. Jinými slovy, pokusil jsem se vyházet z románu zbytečnou veteš. Zda to bylo k něčemu dobré či ne, je na čtenáři...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Intimní schránka Sabriny Black (Final Cut). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

DiskretniBarman
06.12.2023 3 z 5

Spíš než román je to kaleidoskop více či méně bizarních historek navlečených na niti bezvýchodné nihilistické existence pražské bohémy a undergroundu devadesátých let. Z knih, které jsem od Hakla četl, je pro mě tahle nejslabší. A opět mě hrozně štve nesprávné používání zájmen (jí/ní místo ji/ni) - má to snad ve všech knihách, tak nevím, jestli je to jen odfláknutá práce korektora/redaktora, nebo má jít o nějaký autorský špílec, každopádně je to ale otravné.

ujira
27.12.2021 3 z 5

Dobře napsaný český současný román, jen trochu moc vztahových a pracovních bezvýchodností na tak mladé Pražáky. Ale třeba to tak mají jen kreativci.


Hobo
25.08.2019 2 z 5

Svěží sloh, ale stále jsem čekal nějaký vývoj včetně katarze. Nedočkal jsem se. Obrázek neukotvenosti generace 90. let na mne nezapůsobil. Škoda. Psát umí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

36 nových eknih zdarma ke stažení

05.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Intimní schránka Sabriny Black (Final Cut) v seznamech

v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit2x