Hory zpívají přehled

Hory zpívají
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538478/bmid_hory-zpivaji-66461c7d5c8dc.jpg 5 555 555

Román o lidské vytrvalosti, odhodlání a rodinných poutech na pozadí pohnutých dějin Vietnamu. Audiokniha Hory zpívají je příběhem několika generací rodiny Tranovy mapujícím téměř celé jedno století vietnamských dějin – od francouzské koloniální nadvlády přes nástup osvobozeneckého levicového hnutí Viet Minh, rozdělení země na severní a jižní část, válku ve Vietnamu až po současnost. Pohnuté dějiny země sledujeme očima houževnaté Dieu Lan a její vnučky Huong. Dieu Lan, narozená v roce 1920, přichází v životě téměř o vše, co měla – o otce, manžela, bratra i nejstaršího syna. Během pozemkové reformy je její rodině zabaven veškerý majetek a ona musí s šesti dětmi uprchnout z rodinné farmy, aby si zachránila holý život. Turbulentní historické změny i nedostatek ale snáší s hrdostí a laskavostí. V 70. letech v Hanoji obchoduje na černém trhu, aby zajistila důstojnější životní podmínky svým blízkým i celé komunitě. Její vnučka Huong začíná dospívat právě ve chvíli, kdy se její příbuzní vydávají bojovat do konfliktu, který rozdělí celou její milovanou zemi i rodinu. Válka ve Vietnamu totiž nebyla pouze mezinárodním ideologickým střetem, ale i občanskou válkou mezi příbuznými. Pro fanoušky Min Jin Lee a Lisy See.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: audiokniha , Jota

The Mountains Sing, 2020

Interpreti: Michaela Danielová

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hory zpívají. Přihlašte se a napište ho.

Jitty82
včera 5 z 5

Nguyễn Phan Quế Mai vytváří strhující příběh, který nás zavede hluboko do vietnamské historie. Prostřednictvím osudů Dieu Lan a její vnučky Huong sledujeme dramatické události, které formovaly Vietnam během 20. století.

Autorka bravurně kombinuje osobní příběhy s historickými událostmi, čímž čtenářům nabízí nejen emotivní čtení, ale i cenné vhledy do kultury a dějin této fascinující země. Kniha vykresluje nejen krásu a utrpení vietnamského lidu, ale také poukazuje na význam rodinných vazeb a kulturního dědictví, které se předává z generace na generaci.

Doporučuji ji všem, kteří hledají hluboké a promyšlené čtení.

Thamilka
16.01.2025 4.5 z 5

Velice zajímavá kniha. Musím přiznat, že jsem do dnešního dne nad Vietnamem vůbec nepřemýšlela a nevedela nic o jeho minulosti, ve škole se zrovna o tom moc neučí. Pokud najdu podobnou knihu, nejspíš po ní sáhnu, abych věděla víc.

Tynaja
15.01.2025 audiokniha 5 z 5

Krásná kniha, musela jsem číst a číst a číst. Příběh má přesah a odkaz pro všechny, kdo se setkávají s nepřízní osudu. Je to super kniha, kterou doporučuji!

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)

28.05.2023

„Překážky, kterým čelil vietnamský lid během celé historie, jsou velké jako ty nejvyšší hory. Když stojíš moc blízko, nedohlédneš na jejich vrcholky. Když poodstoupíš z toku života, uvidíš je v celé jejich velikosti…“

Kniha Hory zpívají v seznamech

v Mé knihovně177x