Sova přehled

Sova https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376639/bmid_sova-YI7-376639.jpg 4 2360 2360

V lese kousek od Osla je v podivném hnízdě ze sovího peří nalezeno tělo sedmnáctileté dívky, jež se před tím ztratila z domova pro problémovou mládež. Případem se začne zabývat zkušený detektiv Holger Munch se svým týmem. Vyšetřování pro nedostatek stop začíná váznout na mrtvém bodě, ale pak IT odborníkovi z oddělení vražd záhadný hecker pošle nahrávku, jež odhalí znepokojivé podrobnosti o osudu zabité dívky; ve filmu se na okraji mihne silueta vraha převlečeného za sovu, nočního dravce symbolizujícího smrt... A patrání se roztočí na plné obrátky. Sova opět přináší promyšlenou, napínavou zápletku a proniká hluboko pod povrch lidské mysli stejně jako první Bjorkův román V lese visí anděl. Zároveň se v ní noříme hlouběji do soukromí detektivů Holgera Muncha a Mii Krügerové, které si díky veleúspěšnému prvnímu dílu řady již oblíbili čtenáři v řadě zemí. Spolu s tím, jak se snaží co nejrychleji rozlousknout zapeklitý případ a zastavit brutálního vraha, se oba vyšetřovatelé musí porovnat i s řadou výzev, které před ně staví jejich osobní životy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Plus
Originální název:

Uglen , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (630)

kittlerka
13.04.2024 4 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Bohužel mě kniha nějak nevtáhla, celé se to tak vleklo a ten konec byl takový moc uspěchaný.

Vixiene
29.03.2024 4 z 5

(SPOILER) V lese visí anděl mě bavila natolik, že jsem se rovnou rozhodla pokračovat Sovou a můžu říct, že opět jsem nadmíru spokojená, severské detektivky mě nejspíš neomrzí.

Co bych tomuto dílu vytkla, je Mia. Rozumím, trauma z minulosti, zemřelá sestra... ALE je to pořád dokola. Mia je šíleně ufňukaná, pořád přemýšlí jestli se teda zabije nebo ne, naštěstí repetetivní "pojď Mio pojď", o kterém se mi v prvním díle snad už i zdálo nebylo už tak časté, ale opravdu bych následně v Cloně ocenila nějaký posun, vývoj (a to nejen její). Moje druhá výtka je, že opět (stejně jako v prvním díle) byla do vyšetřování nějakým způsobem zatažena rodina hlavního vyšetřovatele Muncha. Poprvé dobrý, ale podruhé to už ztrácí uvěřitelnost.

Jinak hlavní linka se mi samozřejmě líbila, originální zločin, vyšetřování mělo spád, vše dávalo docela smysl, takže prozatím za mě knihy od pana Bjorka velký dobrý :-)


preciousek
01.12.2023 5 z 5

Dle recenzi má být Sova slabším dílem autora, ale já s tím nemůžu souhlasit.... tato kniha se mi líbila víc, než V lese visí anděl.
Už se chystám na další knihu a tou je Clona

všechny komentáře

Související novinky (7)

10 nejprodávanějších eknih (březen)

04.04.2019


Jak si vede Čtenářská výzva 2017 a jaké knihy se v ní objevují?

10.02.2017


Žebříček nejprodávanějších eknih (leden)

06.02.2017

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sova v seznamech

v Právě čtených28x
v Přečtených3 447x
ve Čtenářské výzvě582x
v Doporučených125x
v Knihotéce786x
v Chystám se číst682x
v Chci si koupit118x
v dalších seznamech19x