Inkvizitor přehled

Inkvizitor https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387691/bmid_inkvizitor-sYA-387691.jpg 5 282 282

Hledání svatého grálu série

< 2. díl >

Kniha navazuje na děj Lučištníka (první díl trilogie Hledání svatého grálu), v němž se mladý lučištník Thomas vydává do Francie pomstít smrt svých blízkých, zúčastní se prvních bitev stoleté války a osud mu přiřkne úkol najít svatý grál. Děj Inkvizitora začíná rokem 1347. Svatý grál se snaží nalézt celá Evropa. Mnozí pochybují, zda vůbec existuje, ale nikdo nechce připustit, aby se nejvzácnější relikvie křesťanstva zmocnil nepřítel. To vše vede k tomu, že se Thomas ocitne ve vražedném závodě s do-minikánským inkvizitorem a také Guyem de Vexille, tajemným černým jezdcem, který zabil Thomasova otce. Zdá se, že Thomas má před svými soupeři výhodu. Jeho otec mu odkázal tajemnou knihu s poznámkami, které potvrzují existenci grálu a nabízejí klíč k tomu, kde může být relikvie ukryta. Jeho rivalové, hnáni fanatickým náboženským zápalem, však mají také svůj trumf - inkviziční mučírnu. Thomas se snaží rozluštit zašifrované stránky v knize, aby našel cestu ke grálu, ale ty ho vedou k jeho nepřátelům. Později nachází útočiště v Bretani u Jeanette, hraběnky z Armoriky, s níž se už setkal během svého dřívějšího pobytu ve Francii. Osud mu však nedopřeje odpočinku a vrhá ho do nejkrvavějšího boje stoleté války, do bitvy o La Roche-Derrien. A zde, uprostřed plamenů, šípů a zabíjení, se znovu ocitá tváří v tvář svým nepřátelům.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Vagabond , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inkvizitor. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

mythos91
05.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Thomas z Hooktonu putuje středověkou Anglií a dále Francií a zažívá nová dobrodružství na pozadí stoleté války. Krom bitev se hlavní postava nevyhne ani mučícím praktikám kněze de Tailleburga, který se svým pánem prahne po svatém grálu a knize, jež by k němu měla dovést. Po zotavení se účastní bitvy u La Roche-Derrien, kde na straně Angličanů vítězí. Zdařilé vypravování o osudu jednoho lučištníka však nekončí, probíjet si svou cestu bude Thomas i v další knize „Kacířka“.

jopp
04.08.2023 4 z 5

Druhý díl si drží velmi dobrou úroveň předchozího, jen já mám osobní problém s tím, že mě už ty popisy bitev (které jsou vylíčeny výborně!) prostě nebaví. Chápu, že hlavní hrdina je lučištník, takže je zřejmé, že bitvy zaujímají velkou část příběhu, ale už se mi prostě nechce číst o rozsekaných hlavách, vyhřezlých vnitřnostech a zmrzačených koních. Hledání svatého grálu, které se podobá hledání jehly v kupce sena (přičemž nikdo vlastně neví, jak jehla vypadá, z čeho je vyrobena a k čemu vlastně slouží), mě také nepřijde až tak zajímavé, abych po dočtení tohoto dílu v sérii pokračovala. Možná zkusím jinou knihu od autora.


hnusák
01.08.2023 5 z 5

No tedy, skvělé pokračování prvního dílu, perfektní popisy bitev a hlavně, Thomas zde není líčen jako neomylný a nezranitelný hrdina. Velké plus je, že většina popisovaných šarvátek, bijců a míst vychází ze skutečných reálií.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Inkvizitor v seznamech

v Přečtených422x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených30x
v Knihotéce170x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit14x