Červ dobyvatel přehled

Červ dobyvatel https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368563/bmid_hellboy-5-cerv-dobyvatel-R4T-368563.jpg 4 109 109

Hellboy série

< 5. díl >

Páté komiksové vystoupení největšího paranormálního vyšetřovatele na světě, obrovského tvora s koženým kabátem, upilovanými rohy a s kapsami nacpanými amulety, „čestného člověka“ (lidský status mu byl úředně přiznán Kongresem Spojených států amerických), anděla apokalypsy, Anung un Ramy, zkrátka týpka u nás známého jako Hellboy. Čeká nás velké drama, které za doprovodu Poeových veršů začne před druhou světovou válkou poslední akcí Humra Johnsona a celý děj bude dokončen o jednašedesát let později. Na trosky rakouského hradu Hunte se má v nejbližších hodinách zřítit kosmická loď z tajného nacistického programu. Když raketa několikrát změní kurs, je jasné, že ji někdo, nebo něco, řídí. Vedení Úřadu paranormálního výzkumu a obrany posílá na místo plánovaného dopadu své nejtvrdší agenty – Hellboye a nově přijatého homunkula Rogera. Pestré drama se začne rozvíjet ještě před tím, než oba agenti a jejich průvodkyně vstoupí do hradu. Kniha je plná podivných bytostí, vesmírných hrůz, duchů – a tentokrát i nacistů. Pochopitelně dojde i na onoho červa, který je přislíben v názvu celé knihy.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Hellboy: Conqueror Worm , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červ dobyvatel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Hor89
17.02.2023 2 z 5

Pátý díl Hellboyovské série a první který mě moc nebavil. Kresba Mike Mignoly je jako povedená jako (téměř) vždy, ale po příběhové stránce mi Červ dobyvatel nesedl. Zápletka je až příliš překombinovaná (méně je někdy více) a příšlo mi že podobná zápletka i pointa byla v Hellboy universu několikrát použita. Celkové hodnocení - dvě a půl hvězdy.

jan14s
23.06.2022 5 z 5

Jedním slovem, Paráda. Tohle je přesně to, co mě na Hellboyovi tak chytlo. Staří známí protivníci s prvních dílů, do toho duchové, mimozemšťani, stvůry z hlubin vesmíru, výtvory děsivých experimentů a spousty dalšího. Do toho v pozadí tahají za nitky další staří nepřátelé. A nejlepší je, že to vše dohromady dává smysl. Není to nic zmateného nebo neurčitého co by mohlo někdy v budoucnu být vysvětleno. Nechápejte mě špatně, nic proti, když není v příběhu hned vše jasné, ale musí mít celý ten příběh smysl i bez toho. A to přesně tento díl splňuje.


jirincz
30.12.2020 5 z 5

Hurá, konečně první dlouhá "povídka", co mě opravdu bavila, necítil jsem se, že se ztrácím, děj pěkně odsýpal. Super.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Červ dobyvatel v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených144x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených8x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x