Grétka a Betka přehled

Grétka a Betka
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122222/bmid_gretka-a-betka-siY-122222.jpg 5 104 104

Grétka a Betka je voľným pokračovaním knižky Grétka o malej prváčke a jej mladšej sestričke, ktoré žijú v domčeku Na Vŕšku. Autorka humorne a láskyplne odkrýva dušu svojich hrdinov, ktorí sú zväčša obyčajní ľudia túžiaci po pokojnom a šťastnom živote. Lindgrenová ostáva verná svojej láskavej optike pri opise prostredia, osôb i príbehov, ktoré iskria vtipom, prekvapujúcimi zvratmi, nečakaným rozuzlením. Kapitoly: Ako Grétku bavil život, Bezmocnosť chudoby-čo je to ?, Mamkine narodeniny, Mia, Letný deň plný vší, Vidiecky život nie je taký nebezpečný, ako si mamka myslí , Alva na bále, Môj syn-letecký kráľ, Gréta, Betka a najkrajší darček, Usmievavé májové slniečko.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Grétka a Betka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Gimli
27.11.2022 5 z 5

Madnyčin návrat je naplněn šťavnatými dobrodružstvími, do nichž je umně vpleten výchovný prvek nabádající děti ke starosti o druhé. Mám pocit, že něco takového prvnímu dílu chybělo.

Adrim
23.03.2021 5 z 5

Líbila se mi první kniha Madynka - opravdu neskutečně moc se mi líbila. A jak se ta líbila, tak tento druhý díl je snad ještě kouzelnější.
Všem, co by chtěli milé dětské pohádkové vyprávění, vřele tuto knihu doporučuji a neměla by chybět v žádné dětské knihovničce.


Fany09
04.01.2021 5 z 5

Ke knize jsem se vrátila po delší době a jsem za to ráda. Kniha se mi líbila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Grétka a Betka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených159x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x