Digitálna demencia. Ako pripravujeme seba a naše deti o rozum přehled

Digitálna demencia. Ako pripravujeme seba a naše deti o rozum https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459947/mid_digitalna-demencia-ako-pripravujeme-BTh-459947.jpg 4 211 211

Digitálne média nás odbremeňujú od duševnej práce. To, čo sme kedysi riešili hlavou, vybavujú dnes za nás počítače, smartfóny, organizátory a navigácie. Prináša to však nesmierne nebezpečenstvo - závislosť.

Literatura naučná Věda Zdraví
Vydáno: , Citadella (SK)
Originální název:

Digitale Demenz. Wie wir uns und unsere Kinder um den Verstand bringen , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Digitálna demencia. Ako pripravujeme seba a naše deti o rozum. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

MaroCZ
12.04.2023 4 z 5

Po přečtení jsem pobaveně hledal na různých "pařanských" webech příslušné recenze. Byly vlastně nevědomým potvrzením základních Spitzerových tezí. To byly reakce narkomanů když jim berete drogu :-)

marie.kolarova
04.03.2023 3 z 5

Zajímavá kniha a vlastně první svého druhu, kterou jsem četla. Ztotožňuji se s autorem, že moderní technologie nás zbavují nutnosti více přemýšlet, používat rozum a běžné instinkty. Na druhou stranu kniha skáče z jednoho tématu do druhého, obsahuje hromady odkazů na jinou literaturu či vědecké články a není zrovna čtivá. Zároveň jsou v knize některé názory, které mi přijdou spíše přáním autora než podloženou informací. Co se mi líbilo, bylo shrnutí každé kapitoly. Když si člověk přečte jen to, tak vlastně chybu neudělá.


Ashi
19.02.2023 3 z 5

Stačilo číst shrnutí každé kapitoly!
Autor se zaměřuje na negativní stránku věcí, při větší důvěryhodnost by bylo lepší, aby občas citoval studii, která naopak říká, že je to dobrý.
Kritika je fajn, je důležité se zamyslet i z druhé strany, ale působí to na mě neseriózně, že si autor našel pouze studie podporující jeho názor.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (3. - 9. 3.)

01.03.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Digitálna demencia. Ako pripravujeme seba a naše deti o rozum v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených282x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených22x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst277x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech3x