Devět dní přehled

Devět dní
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533326/bmid_devet-dni-65e1c45ad8434.jpg 4 304 304

Devět dní série

1. díl >

Věřit a nepochybovat. Lee Parker věří, Sera Trantorová věří – pouze každý něčemu jinému. Vleklé války nejen že měly fatální dopad na tvář přírody, ale rozdělily lidstvo na dva nesmiřitelné tábory. Parker, nejlepší voják z elitní jednotky Jestřábů a a vykonavatel kněžské vůle, má jasný úkol: přivést do Citadely Povstalkyni Seru živou. Brzy však oba shledají, že uprostřed nezmapované divočiny budou muset čelit novému nebezpečí – záhadnému atmosférickému jevu známému jako Růžová bouře.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Devět dní. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (94)

Ctenar1202
09.04.2024 4 z 5

Příběh si mě od první stránky získal. Ani mi nepřišel vyloženě sci-fi, kdy moje představa sci-fi jsou roboti, moderní technologie a různé vychytávky, které slouží hrdinům k přežití. Pro mě byl spíš dystopický s vykreslením povah dvou hlavních postav. Autorka umí vše popisovat velice dopodrobna, takže máte pocit, jako kdybyste se do příběhu přenesli. Stejně jako vylíčení pravidel v Citadele, kde jsou krutá pravidla a jejich porušení se trestá smrtí. Jde například o zpívání si, či poslech hudby. Povstalci mají životy lepší, ale přesto jim hrozí nebezpečí a smrt. Lidé jsou v neustálém stresu a všechny tyto pocity, zákazy, příkazy a boj o život Zuzka skvěle vylíčila.

Poslední třetina byla plná akčních scén a soubojů, ale to se přiznám, že na mě bylo už moc. Hrdinové vstupují do bojů v zoufale malém počtu a bezhlavě se bijí a bojují. Tam už jsem se přistihla, že moje pozornost klesá, protože nemusím tyto akční scény. Ale to je pouze můj problém a čtenáři, kteří milují akční scény budou nadšení.

KnihoSny
11.03.2024 3 z 5

Kniha není špatná je čtivá napětí tam taky trochu hlavní hrdinka s hlavním hrdinou byly fajn občas na parfacek ale Jinak pěkný příběh


JirkaDitt
04.02.2024 5 z 5

Kniha sice pracuje s poměrně ohraným námětem, ale autorka to uchopila fakt dobře a určitě to zaujme. Originální prvky i zápletka! :-)

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 důvodů proč si přečíst Devět nocí

29.05.2019


10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

04.01.2018


Citáty z knihy (1)

Vzdát se, je jednoduché. Mohu to udělat kdykoli. Tak proč bych se měl vzdávat právě teď?


Kniha Devět dní v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených366x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených34x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst289x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech7x