Ďáblova kolonie přehled

Ďáblova kolonie
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532553/bmid_dablova-kolonie-65d4e8fce2ee5.jpg 4 360 360

Sigma Force série

< 7. díl >

Autor napínavých bestsellerů James Rollins přichází s románem, který se odvažuje odpovědět na znepokojující otázku týkající se samotných kořenů Ameriky: Mohlo založení Spojených států stát na hluboké lži? Šokující pravda je ukrytá v troskách, ztracených v čase a odsouzených k zapomnění, na místě známém jako Ďáblova kolonie. Hluboko ve Skalistých horách přitáhne mezinárodní pozornost hrůzný nález stovek mumifikovaných těl. Přes pochybnosti o jejich původu se k pravěkým ostatkům přihlásí místní Úřad pro indiánské kulturní dědictví, stejně jako k podivným předmětům objeveným ve stejné jeskyni: zlatým talířům pokrytým nerozluštitelným písmem. Při výtržnostech na místě nálezu zahyne antropolog, který shoří na popel při ohnivé explozi před zraky televizních štábů. Důkazy směřují k radikální indiánské skupině, jejímž členem je i mladá teenagerka, která unikne se životně důležitým vodítkem k vraždě a zavolá jediné osobě, jež jí může pomoct: svému strýci Painteru Crowovi, řediteli Sigma Force. Painter zahájí válku mezi nejmocnějšími zpravodajskými agenturami v zemi, aby neteři pomohl, hrozí však ještě daleko větší nebezpečí, neboť události ve Skalistých horách uvedly do pohybu geologickou řetězovou reakci, která ohrožuje celou západní polovinu USA. Painter Crowe spojí síly s velitelem Grayem Piercem, aby pronikl do tajného spolku, který tahá za nitky amerických dějin od založení prvních třinácti kolonií. Stačí ale Painter odhalit pravdu, která má moc svrhnout vládu, než zničí vše, co je mu drahé?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: audiokniha , Bookmedia , Audiotéka
Originální název:

The Devil Colony , 2011


Interpreti: Jiří Schwarz
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďáblova kolonie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

petulik330
16.04.2024 3 z 5

Předešlé díly byly o fous lepší než tento. V této knize jsme se podívali do doby vzniku USA a život tamějších indiánů. Kromě toho jsme také zjistili něco o Bratrstvu.
Jak je u tohoto autora zvykem děj se odehrával ve více liniích na více místech současně. Jelikož jsem již pár knih od tohoto autora četla nepřekvapilo mě to.
Děj byl opět pěkně propracovaný, to samé se dá říci o všech postavách. Ani tentokrát man tu nechyběl zrádce.

namornice
02.04.2024 audiokniha 3 z 5

Tento díl Sigmy Force ,mi přišel slabší než ostatní díly, akční scény už trochu moc a celkově jsem se nějak nedokázala začíst – zaposlouchat. Často mi myšlenky odlétaly jinam a v textu jsem se trochu ztrácela. Možná mi prostě jen tento díl a zápletka zrovna moc nesedla, protože jinak mě série baví a dobrodružství hochů ze Sigmy si vždycky užívám. Doufám, že příští díly už zase budou více záživné.


Timkim
19.03.2024 3 z 5

Tento díl nebyl rozhodně tak skvělý jako mnohé ostatní se Sigmou. Určité detaily mohly být více rozvedeny, jako například Fort Knox, nebo supervulkán v Yellowstone. To byla místa která mě opravdu zajímala. Kniha jako celek byla dobrá, nikoli výtečná, za půl roku ani nebudu tušit o čem to bylo. 70%

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ďáblova kolonie v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených628x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených22x
v Knihotéce247x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

James Paul Czajkowski
americká, 1961
2008  86%Amazonie
2013  81%Krvavé evangelium
2006  86%Mapa z kostí
2007  88%Černý řád
2008  88%Jidášův kmen