Císař v exilu přehled

Císař v exilu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424462/bmid_cisar-v-exilu-I0L-424462.jpg 4 80 80

Centrální impérium série

< 2. díl >

Ochromené Impérium čelí své největší hrozbě. Bezohledná nepřátelská koalice už předvedla, že se nezastaví před ničím. Nový protektorát počítal s rychlým vítězstvím, kterého nedosáhl. Daniel Hankerson, potomek vyvražděného vládnoucího rodu, přežil a rozehrává svou životní partii. Jako novopečený císař se ocitá téměř bez prostředků a musí pečlivě volit spojence. Několik strategických částí Impéria, včetně hlavní křižovatky nadsvětelných bran, se ocitlo v rukou nepřátel. V souboji technologií i prosté lidské taktiky, mechanizovaných pluků a bojových superlodí může císař Daniel I. sázet na jedinou jistotu: pokud zklame, zemře mnohonásobně více lidí, než kolik zahynulo při totální destrukci planety Paskin. Císař musí zemřít.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Císař v exilu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Slezadav
22.04.2024 4 z 5

Hodně dobré, ještě o kousek lepší, než první díl. Mám moc rád, když má pro mne série vzestupnou tendenci.
Naprosto top jsou tady všechny zvraty, vztahy mezi postavami. Hlavně boží je ale dynamika příběhu. Pořád se něco děje a není jednoduché knihu odložit. Co se týče tempa, tak jsem už hodně dlouho nečetl lepší knihu.
Záporem je jednoznačně způsob, jakým se čtenář dozvídá o světě. Většinou tak, že se spolu baví dva důstojníci, ale obsahově to vypadá, jakoby to pro postavy muselo být na úrovni základní školy. Bohužel to působilo velmi nerealisticky a hloupě. A stejně jako v prvním díle přetrvává pocit, že zaporáci by mohli být lepší.
Buď jak buď tohle je velmi dobrá space opera a nechybí úplně mnoho, abych dal nejvyšší hodnocení. Zatím stále za 4*, ale četlo se to opravdu parádně.

Tazz1
06.11.2023 5 z 5

Stále si drží tempo a napětí. Nicméně některé věci jsou trochu rušivé. Jak už tady bylo řečeno, ta snaha o naprosto černobílé vidění světa, tedy morální dilemata mladého císaře, tou jsou naprosto nereálné prvky a trochu dojem kazí. Když se kácí les, létají třísky, každý se v takové situaci ušpiní. Nicméně není to nic, co by mě odradilo od dalšího dílu...


Lacie
21.05.2023 5 z 5

Mladý císař práskl Protektorátu dveřmi před nosem a vydáváme se na cestu k pomalé obnově Impéria. Líbí se mi důraz na detaily v jednotlivých situacích, ať jsou to bojové písně Highlanders při výsadku na Kiscelli, pokerová partie nebo Ralgarská mentalita. Samozřejmě zdvořilý bojový robot, bez něj by to nešlo, vyvážený nejen šílenými vojáky Kalingy, ale i Nordelem Tullem. V tomto dílu se pohybujeme zejména v sektoru Barrondo, Daniel nachází spojence s nedocenitelnými technickými možnostmi, stejně tak jako je podražen na místě, kde to nejméně čeká.
Stále platí to, co v prvním dílu, postavy jsou sympatické, celý příběh čtivý a napínavý, zároveň stále překvapivý a prokládaný humorem.

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších eknih (listopad)

05.12.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Císař v exilu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených119x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených7x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit16x