Obránci civilizace

Obránci civilizace https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443201/bmid_obranci-civilizace-w3p-443201.jpg 4 70 10

Centrální impérium série

< 3. díl >

V hroutícím se Centrálním impériu nastal čas velkých strategických manévrů. Kdo se nechce i s celou bitevní lodí a její posádkou proměnit v oblak plazmy, musí znát kouzlo intrik a lstí. Hodí se mít geneticky upravenou přítelkyni, která pro nůž nejde daleko. Z bývalých padouchů někdy pomáhá udělat spojence a dobrý hráč si umí nechat i karty, které by špatný hráč zahodil. Není žádoucí přicházet o ty, na nichž nám záleží. Císař Daniel Hankerson je dobrý hráč a ví, že ve velkých bitvách se musí počítat i s velkými oběťmi, pokud chceš ubránit civilizaci. Vědět však neznamená smířit se. Vesmírné flotily se opět střetnou v galaktických bitvách a úspěšná česká sci-fi série pokračuje. Fantom Print je tu spolu s Obránci civilizace a Janem Kotoučem, který se v žebříčcích úspěšnosti právem drží na předních místech.... celý text

Přidat komentář

Tazz1
22.11.2023 5 z 5

Miluji ten pocit, kdy prostě chci číst a číst a nemůžu se odtrhnout. V metru nesnáším stanice, kde musím vystupovat a prostě už abych byl opět zpátky v ději. Moc knížek mi to až v takové podobě nenabízí, ale tahle série ano. Opět mě zase štvaly vyskakující bradavky, sténání a práce jazykem...ale naštěstí se tyhle pasáže dají přeskočit, stejně jako různá "rodinná a mravní" pojednání hlavního hrdiny. Takže hurá na poslední díl a doufám, že to bude stejná jízda...

Lacie
21.05.2023 5 z 5

Císař už není pouhým exulantem, ale stává se skutečným obráncem civilizace. Všichni členové jeho týmu dělají spíš nemožné než možné, aby dostali na svou stranu co největší počty lodí. Porušují tabu a bojují do poslední kapky krve. Daří se překonat zdánlivě neřešitelné potíže, ale nejsou sami, kdo neustále přicházejí s novými nápady, jak zvrátit situaci ve svůj prospěch. Ani Protektorát nehází flintu do žita a největší eso stále schovává v rukávu.
I když by se mohlo zdát, že jsou jednotlivé díly vlastně pořád o tom samém, nějaká ta překážka, její překonání a jdeme dál, tak jednotlivé postavy, jejich růst, reakce, interakce, z toho dělají stále napínavější jízdu.


PastorMal13
08.08.2021 4 z 5

Odechovka ve stylu space opery opět nezklamala. Nejlepší část je určitě posledních padesát stránek, připomnělo mi to skvělé drama ze Sektoru Hirana. Těším se na poslední díl!

Franc
13.04.2021 3 z 5

Tento díl považuji za krapet podařenější než díl předcházející. Po mém soudu ubylo filozofování ve prospěch akce. Při čtení jsem nabyl dojmu, že mezi řádky opět poznávám autora, kterými mi tak uhranul především v jeho prvních knihách.

Ubylo opakování vět již vyřčených, přibylo toho oč tu běží. Hřmotu zbraní ve jménu záchrany impéria. Opět se Vám nedostane ničeho originálního, leč to nemusí znamenat, že automaticky i nezajímavého. Autor na stránkách knihy rozehrává zajímavé šachy s hlavními hrdiny, jejich nepřáteli, a vlastně všemi, o které tu jde.

To vše ve jménu Šternova úsloví: Nepřítel mého nepřítele je můj přítel.

Někdy by se mohlo zdát, že čeho je moc, toho je příliš, ale autorovi se kupodivu po všech těch veletočích s ústředními hrdiny příběh nerozpadl. Naopak vyústil v poměrně grandiozní finále, které věřím, že dojde důstojného naplnění v díle posledním.

nero 13
06.02.2021 5 z 5

Jan Kotouč stvořil opravdu zajímavý nový svět, vlastně celý kosmos, je tu trochu znát inspirace jinými známými sci-fi světy, hlavně bych řekl Star Trekem a Hvězdnou Bránou, ale to vůbec nevadí, protože vymyslet dnes něco úplně originálního to asi není žádná sranda.
Ve třetím díle se mi nejvíc líbilo seznámení s dalšími mimozemskými druhy, jednak s Lasiany vypadajícími jako obří mravenci a stejně tak se chovající, Lasiani žijí v gigantických hnízdech v čele s královnou a za druhé s Imaty vypadající jako vydry nebo ondatry, kteří žijí v symbióze s Ralgary.
Pokud jde o Ralgary, tak ti kreténi mně baví čím dál víc. Ti co četli ví že to není nadávka, ale spolu se sráčem jejich nejoblíbenější oslovení.

Turlogh
23.01.2021 5 z 5

Třetí díl stejně vynikající jako druhý. Děj graduje, bojuje se už všude a karta se obrací ve prospěch Impéria! Je to prostě pecka! Kdo si koupí, neprohloupí! (Anebo aspoň přečte...) Tak a vzhůru do posledního dílu! Pojďme Novému Protektorátu nakopat prdel!!! Howgh.

Racek213
04.09.2020 4 z 5

Jo jo, pokračuje to. Zase jako vždy. Velmi čtivé, pár dobrých nápadů, docela slušní mimozemšťané a vhled do jejich civilizace, co víc. Není to veledílo, ale tahle četba člověka a srdce potěší. Spokojen.

biki
22.06.2020 5 z 5

A mě se to líbilo. Oproti předchozímu dílu přibylo trochu politikaření, ale když chcete budovat, respektive obnovit říši, bez politiky se to bohužel neobejde. Autor konečně dopřál Danielovi i trochu válečné pomoci v podobě nečekaného přísunu válečného materiálu - no jo, je to "deus ex machina", ale vždyť je to zábava. Mám také pocit, že akční scény jsou různorodější, zvlášť se mi líbil nápad s útokem pomocí asteroidů. A aby to nebylo moc idylické, Daniel v bitvách ztratil také pár přátel. Jo, a Ralgaři jsou mi čím dál tím víc sympatičtější. Zkrátka, těším se na další díl.

Planin
05.06.2020 4 z 5

Doporucuji i kdyz se mi zdalo, ze v nekterych castech knihy to ztracelo stavu, ale prekonal jsem to :-)

kokrokr
29.05.2020 3 z 5

Jedná se už o třetí díl ,,Impéria", a já mám pořád pocit jisté nedotaženosti této série. Říkám si, zda ty knihy nepíše autorův mladší klon. Nápady jsou tu dobré, ale text působí trochu šroubovaně a amatérsky. Třeba ,, Tristanská válka", byla literárně zpracovaná lépe. Pokud by to samé, zvládl autor lehčím stylem, budu jen tleskat. Kdo neřeší slovní projev tolik jako já, bude spokojený.