Čierna orchidea přehled

Čierna orchidea https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530262/bmid_cierna-orchidea-65a58e348dd28.jpg 4 194 194

Dojímavý príbeh o veľkej láske, zlomenom srdci, ale predovšetkým o nádeji od autorky celosvetovo úspešnej série Sedem sestier, Lucindy Rileyovej. Koncertná klaviristka Júlia prežila väčšinu detstva vo Whartonskom parku, v skleníku starého otca, pestovaním exotických orchideí. Keď sa po rokoch snaží vyrovnať s tragédiou, ktorá ju postihla, vracia sa na toto čarovné miesto, aby našla vytúžený pokoj. Stretnutie so súčasným lordom bojujúcim o záchranu panstva a objavenie denníka starého otca zavedie Júliu späť do 40. rokov minulého storočia. Dozvedá sa pravdu o ľúbostnom romániku, ktorý pred desiatkami rokov takmer zničil celé panstvo. Jej stará matka Elsie takmer celý život skrývala tajomstvo Crawfordovcov, tak ako to sľúbila svojmu manželovi Billovi, no teraz nadišiel čas, aby pravda vyšla najavo Dej románu sa striedavo odohráva v typickom prostredí anglického šľachtického sídla a v horúcom Thajsku počas druhej svetovej vojny. Čierna orchidea je krásny, romantický a dojímavý príbeh, plný zvratov, vášne, klamstiev, ale aj lásky a vykúpenia.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Hothouse Flower , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čierna orchidea. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (63)

Ludmila91
08.05.2024 5 z 5

Krásný příběh

PREBURDA
08.04.2024 3 z 5

Oproti "Levandulové zahradě".........mi tato kniha dala zabrat i jak ji hodnotit. Hned začátek knihy byl velmi čtivý a potom velmi zdlouhavé. Souhlasím s některými komentáři níže napsanými.......zbytečně zdlouhavé, komplikované a zakombinovaný návrat mrtvého manžela? A co dospělé ohořelé tělo po nehodě? Že by milenka? To nějak nedomyslela a nevysvětlila, autorka knihy. Konec příběhu velmi "úchvatný", jako z pohádky.

Nemám moc ráda knihy psané stylem " bylo nebylo", minulost a šup přítomnost a zase zdlouhavé psaní minulosti. Z této knihy mohly být dva skvělé napsané bestsellery. Vidno, že spisovatelka pravděpodobně všechny své knihy psala, tímto stylem - minulost, přítomnost. Do dalšího čtení jejich knih si dám pauzu.


Holly.W
05.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Krásná, čtivá, dojemná. Po delší době knížka, u jejíž četby jsem nevnímala okolní svět, alespoň do určité chvíle.
Jak jsme u této autorky zvyklí, tak děj se odehrává v minulosti a současnosti. Dějová linka odehrávající se v minulosti - konkrétně před druhou světovou válkou a po ní, v Anglii a v Thajsku mě uchvátila. Zvlášť pasáže z Thajska mě nadchly. Autorka je skvělá vypravěčka. Olivie mi ale bylo upřímně líto.
Děj odehrávající se v přítomosti byl také hezký, ovšem až do okamžiku zmrtvýchvstání manžela, toto autorka nedomyslela, přehnala a knize to nic nepřineslo, naopak = jedna hvězda dolů. A taky tam vůbec nebylo vysvětleno, kdože byla ta druhá neidentifikovaná ohořelá postava.
Jinak celkový dojem z knihy, když si odmyslím návrat mrtvého manžela, je ale příjemný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)

25.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čierna orchidea v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených262x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených14x
v Knihotéce162x
v Chystám se číst134x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech3x