Cesta k lásce přehled

Cesta k lásce https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308805/mid_cesta-k-lasce-xpZ-308805.png 4 115 115

Poslední meditace Anthonyho de Mella. Kniha krátkých úvah nad vybranými texty Nového zákona. Cesta k lásce pojednává o svobodě, kterou člověk získá odproštěním se od některých nesprávných forem lásky, a tak pozná lásku skutečnou. Jednotlivé kapitoly jsou uvozeny úryvkem z evangelia, ovšem v příbězích jde o pochopení vnitřních pocitů čtenáře, o rozeznání skutečných pocitů od naučených a vnucených, případné náboženské úvahy či poznámky vyplývají nenuceně na povrch a nejsou nijak závazné.... celý text

Duchovní literatura Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Cesta
Originální název:

The Way to Love , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta k lásce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

ArkAngel
21.02.2023 3 z 5

Nebudu tvrdit, že Mello v něčem nemá pravdu, ale když se nad tím zamyslíme, tak zahodit spoustu vnitřních prožitků, o kterých mluví, znamená, že přestaneme být člověkem. Rozhodně souhlasím s tím, že bychom se měli k našim nepřátelům chovat hezky, neměli bychom soudit apod., ale s tím lpěním je to někdy trošku složitější. Srovnat lidi s počítačem bylo vlastně i na místě, protože nějaký program máme, ale znám lepší texty, které otázku lásky apod. řeší.

DzordanoChruno
30.03.2022 1 z 5

Nosná myšlienka nie je zlá, ale autor sa na ňu príliš upäl :-) Kniha pôsobí povýšenecky a mravokárne. Navyše, predstavuje iba učivo základnej školy, v porovnaní s tým, čo človek musí zvládnuť na ceste za titulom "absolvent šťastia". Námet má samozrejme pôvod vo východných náboženstvách, ktorých je integrálnou a logickou súčasťou. Jeho napasovanie na kresťanstvo je tu však umelé a neprirodzené. Ťažko sa totiž dajú skĺbiť protiklady ako "netúžte po ničom" vs. "proste a dostanete".


jan0972
02.02.2021 5 z 5

Krásná zamyšlení nad nelpěním. Takový pěkný mix mezi budhismem a křesťanstvím :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta k lásce v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených183x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených30x
v Knihotéce94x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech1x