Černý tulipán - zkrácené vydání přehled

Černý tulipán  - zkrácené vydání
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142603/bmid_cerny-tulipan-gwx-142603.JPG 4 63 63

Přesuňme se do Holandska ve druhé polovině bouřlivého sedmnáctého století. Mírumilovný pěstitel tulipánů je proti své vůli zapleten do velmi složitých a nebezpečných politických intrik. Do rukou se mu dostaly kompromitující materiály, ale také dopis jednoznačně dokazující jeho nevinu. Jenže ten si nepřečetl - zabalil do něj cibulky velmi vzácných černých tulipánů, které se mu podařilo vyšlechtit. Díky udání závistivého souseda je uvězněn, ale i v nejtemnější kobce může znenadání zablesknout světélko naděje… Jeden z nejznámějších Dumasových románů se dočkal několika filmových i televizních adaptací.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

La tulipe noire , 1850


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý tulipán - zkrácené vydání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Ahmose
07.11.2019 1 z 5

Po pravde som po tejto knihe stiahol pre 2 veci : 1. Dej sa odohrava v Holandsku a tak sa mi hodilo ČV2019 (kniha o vašem oblibenem miste, zemi) 2. Bola na Martinuse v zlave. Musim povedať, že ma dost sklamala, moju pozornost si udržala hadam prvych 40 stran a potom to šlo už dolu vodou a mal som problem sa ju prinutit vobec čitat až som si povedal dosť a knihu som nedočytal. Ako už bolo spominane v komentaroch pod mojim, táto kniha je parodia sama na seba. Postavy vedu hlupe dialogy viac menej o ničom, dej je neskutočne predvidatelny a nudný, postavy sa spravaju iracionalne a neskutočne naivne. Velmi slabe!!!

Kuža007
25.11.2018 5 z 5

Stejně jako film byla i toto skvělá napínavá kniha.


jethro.tull
01.10.2017 1 z 5

Opravdu tohle napsal světoznámý spisovatel Alexandre Dumas? Opravdu je to historický román? Nebo se spíš na historickém pozadí řeší pěstování tulipánů, a to dokonce i ve vězení. Čtenář pak ani nedýchá a kouše si nehty, jak je napnutý, jak to nakonec s černým tulipánem dopadne. Knihy podobného druhu není třeba parodovat, tento román totiž má již sám o sobě blízko k parodii. („Milé dítě,“ promluvil Kornelius v hlubokém pohnutí, „nemám nic, čím bych se ti odvděčil … mimo starou bibli… Je to poslední dar poctivého muže…“ „Děkuji vám, pane, nikdy se od ní neodloučím,“ zvolala vděčně dívka a dodala šeptem: „Škoda, že neumím číst!“)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černý tulipán - zkrácené vydání v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených113x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x