Robin Hood přehled
Mistrné zpracování jedné z nejznámějších evropských legend z pera Alexandra Dumase. Text byl podroben pečlivé redakci a upraven tak, aby zaujal moderní čtenáře všech věkových kategorií.
Originální název: Robin Hood le proscrit, 1873
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha o Robinovi Hoodovi vyvolává různé reakce mezi čtenáři. Mnozí ji považují za nostalgickou vzpomínku na dětství, zatímco jiní ji kritizují za přílišnou romantiku a pomalý děj. Někteří čtenáři si užívají Dumasův styl psaní, i když se shodují, že filmová zpracování jsou často atraktivnější. Zatímco pro některé je příběh klasickou pohádkou, jiní by jej už nečetli znovu, protože postrádá akci a napětí, které očekávali. Více v komentářích.
Komu by se kniha Robin Hood mohla líbit?
- Fanoušci klasické literatury
- Čtenáři hledající romantické příběhy
- Milovníci dobrodružných románů
- Ti, kdo mají rádi nostalgické vzpomínky
- Čtenáři, kteří preferují filmová zpracování
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Robin Hood. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 68 komentářůSouvisející novinky - Robin Hood (0)
Kniha Robin Hood v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 688x |
| ve Čtenářské výzvě | 48x |
| v Doporučených | 18x |
| v Mé knihovně | 453x |
| v Chystám se číst | 113x |
| v Chci si koupit | 17x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Anglie přátelství, kamarádství láska aristokracie, šlechta zfilmováno středověk rytíři romantismus 12. století francouzská literatura rodina mezilidské vztahy společenské rozdíly zbojníci boj za svobodu dobro a zlo světová literatura Robin Hood klasická literaturaAlexandre Dumas, st. také napsal(a)
| 1974 | Tři mušketýři 1. díl |
| 2003 | Tři mušketýři (I. + II. díl) |
| 2008 | Robin Hood |
| 1957 | Hrabě Monte Cristo I (třísvazkové vydání) |
| 1972 | Tři mušketýři po dvaceti letech |

Robin Hood
Co mám dělat, když tu samotnou legendu mám od dětských dob tak rád - husité, Jan Sladký Kozina, Jánošík, Artušovi rytíři kruhového stolu, slavný Roland, Robin Hood, ... A až později zjišťuji, že věci jsou malinko, nebo i více jinak, nebo nejsou vůbec. Ale to, že se objevili, znamená, že jsme je, jako lidstvo, v jednu chvíli chtěli nebo doufali, že byli/jsou.
Dumasovské pojetí je láska, hostina, boj. Jak už době odpovídá, ty rány šípů, kyjem, mečem nejsou nějak cítit.
Jenže tradice je tradice.