Magický náramok přehled

Magický náramok
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399612/bmid_magicky-naramok-s65-399612.jpg 4 163 163

Čarodol série

1. díl >

Hrdinovia starých slovanských mýtov, rodinné kliatby a tajomstvá ožívajú v skvelej fantasy sérii, zasadenej do romantického prostredia divokých Karpát. Od dedičstva po svojej prababičke si Táňa veľa nesľubovala. Očakávala len zopár moľami prežratých starých šiat, zatuchnuté knihy, v tom lepšom prípade album s fotkami. Keď však nakoniec dorazí do chalúpky v zapadnutej karpatskej dedinke, čaká tam na ňu zvláštny strieborný náramok v tvare jašteričky. Len čo si ho navlečie, ocitne sa v čarovnom svete mágov a bosoriek. Vďaka starému šperku získa krehké dvadsaťročné dievča nadprirodzené schopnosti. No bude ich schopné ovládať? Svet čarodejníkov je nebezpečný a Táňa stojí zoči-voči mnohým otázkam. Je možné milovať nepriateľa a nenávidieť milovaného človeka? Ako sa dá spoznať, kto je priateľ a kto nie? Od toho, ako Táňa odpovie, pritom závisí mnohé…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Чародольский браслет , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magický náramok. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

Hiroko
09.12.2023 1 z 5

Moc se mi líbilo zapojení světa do toho čarodějného. Taky se mi líbil způsob cestování a jeho "navigace". Rozdělení čarodějů mi připadalo zajímavé, ale vzhledem k tomu, jak i spousta těch "divokých" žila v moderním světě mi to připadalo lehce povrchní. No a to je asi všechno.
Hlavní hrdinka mě štvala od začátku až do konce. Nejvíc mi na ní vadila asi neschopnost získávat informace a to i přesto, že jí všichni do hlavy valí, jak silný náramek má. Prostě si jen tak pluje, není ani za mák aktivní, všem na všechno skočí a občas působí až hloupě. Některý postavy se mi líbily víc některý míň, ale všeobecně mi vadila komunikace, kterou mezi sebou spíš neměly. A jako pardon, ale chování některých postav bylo fakt na hlavu nehledě na to, že občas se tam mezi dvěma větami událo něco, co jsem si říkala "jak???".
No zážitek zajímavý, ale další díly asi číst nebudu.

evickakyticka
26.10.2023 1 z 5

Skoro přečteno v rámci Čtenářské výzvy. Skoro protože ten konec už bylo jen trápení a stránky jsem přeskakovala. Při hledání slov ke komentáři mě napadlo spojení "moderní fantasy Lanczová". Já vím, že už nejsem cílová skupina, ale ne všechny knihy v této kategorii jsou takové. Musí být umění psát stylem naivních holek, a možná bych to tehdá taky hltala... Ale abych jen nekritizovala. Líbilo se mi pár nápadů z fantasy světa jako třeba klubko a podstata magického náramku. Jinak bych knihu ani nedočetla.


KnihoMolka-_-
01.10.2023 5 z 5

Mě se ta kniha líbila:)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Kdy jsi tak dospěl? podivil se náhle. Ještě nedávno jsi pořád hrál počítačové hry, a najednou máš vlastní názory, svůj život, a dokonce ses zamiloval.


Kniha Magický náramok v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených213x
ve Čtenářské výzvě63x
v Doporučených14x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst144x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech4x