Karpatský kníže

Karpatský kníže https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406869/bmid_carodol-karpatsky-knize-bTV-406869.jpg 4 102 20

Čarodol série

< 2. díl >

Táňa si myslela, že se s rodnými Karpaty rozloučila už navždy. Před nepřáteli utekla do Anglie, získala zde magické jméno Káve Lizard, další schopnosti a nové přátelství. Náhle je však vyzvána k návratu. Má se stát novou strážkyní koruny karpatských knížat. K tomu je ale třeba najít ztracenou cestu do kouzelného Čarodolu, která se otevře, pokud se spojí tři karpatské symboly moci: koruna, žezlo a zlaté jablko. Jak Táňu doma přivítají? Překoná všechny nástrahy a nebezpečí? Získá spojence,nebo zůstane sama? A kdo získá od velkého mága, mocného Molfara, zlatý klíč a stane se jediným karpatským knížetem?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Чародольский князь , 2015


více info...

Přidat komentář

roman9276
14.07.2023 4 z 5

Pořád váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, autorka si ale zaslouží být v širším povědomí čtenářů. Příběh mě baví svou originalitou a východní mentalitou, kdy postavy jsou takový našlapávací a uřvaný, ale zároveň mě to sere, protože jsou všichni našlapávací a uřvaný. Sice je hrdinka dvacetiletá, tudíž jí už neřadím mezi teenagery, ale chová se občas jak malá holka. Celý svět je vystavěn zajímavě a baví mě, ale klidně autorka mohla jít víc do hloubky, je to spíše pro děti a mládež než pro dospělé, a to mi asi s věkovým odstupem trochu vadí. Ale čte se to rychle a chvílema je to opravdu napínavé a těším se na závěrečný díl.

JointlieKat94
11.03.2023 4 z 5

Dávám 4*, ale rozhodovala jsem se dlouho. Chtěla jsem dát 3, no ale v něčem byl tento díl lepší, než první..

Autorka nás hned od začátku vtáhne do děje, jenže zase tím zvláštním způsobem, kdy si říkáte, jestli čtete správnou knihu.. ano, čtete. Ve chvíli, kdy se vše vysvětlí, se taky vše rozjede. Táňa získává spoustu nových schopností, je mocnější a už né tak moc naivní, prozatím.. :)

Zdá se ale, je svět rozdělen na dva tábory- buď ji všichni milujou, nebo se jí snaží zabít. Nebo oboje?

V příběhu mi přišlo pár věcí nesmyslných, nebo nedotažených (je možné, že to bude překladem- jak psala Gabetka), ale mimo to, bylo to dobré čtení. Nemusela jsem se nutit, na každé straně se něco dělo a my stále moc netušíme, komu věřit a komu ne.


Gabetka
09.03.2023 4 z 5

Hlavní předností knihy je její čtivost. Bez hluchých míst svištíte příběhem a najednou je konec. Postavy jsou veskrze lidské, plné sobeckosti, chamtivosti a nerozhodnosti. Výjimkou je Táňa, která vyčnívá svou dobrosrdečností až naivitou jako bolavý prst, ale pro příběh to má své opodstatnění. Záporem je občasná zmatečnost a drobné logické nesrovnalosti, které mi při čtení skřípaly v mysli. Je možné, že jde o nedokonalý překlad, těžko říct. Třetí díl si nenechám ujít. Už jen abych se dozvěděla, v čem tkví Tánina schopnost přežít ve světě, kde jí jde téměř každý po krku/náramku.

Booky84
23.02.2023 5 z 5

Moc pěkné pokračování - čtivé a napínavé. Děj lehce plyne a já jsem se opět nemohla od knihy odtrhnout. Líbí se mi staré známé postavy, ale i ty nové. Jsem zvědavá jaký bude poslední díl a jak to celé nakonec dopadne.

Stázka007
06.05.2022 5 z 5

Knížka mě nezklamala velmi se mi líbila a určitě budu pokračovat 3 dílem

Lacie
11.02.2022 2 z 5

(SPOILER) Druhý díl mě zklamal. U prvního dílu mi vadily dvě věci – že je Táňa naivní trubka a že je čarodějný svět vlastně komplet zlý, ale zatímco první kniha mě vtáhla a přečetla jsem ji jedním dechem, tady jsem se v půlce už musela nutit.
Karpatský kníže přitom začal slibně, v Anglii Táňa s čarodějným jménem Kavé dostala i trochu rozumu a vypadalo to, že se poučila a už se sebou nenechá tak orat. Přidaly se nové zajímavé postavy a mise v utajení.
Ovšem po návratu do Karpat jsme zase tam, kde jsme byli. Kdyby se to jmenovalo "Barbie v temném lese", tak to plně vystihne. Obklopena smrtelně nebezpečnými nepřáteli se Táňa/Kavé chová jako husa, nedokáže se snad ani minutu neprozradit a jen doufá, že si toho nikdo nevšiml... nechává se vláčet sem a tam a jen přijímá, co se jí děje. Na závěr (stejně jako u jedničky) to Táňa trochu spraví malou ukázkou sebevědomějšího chování, kdy všechny vyšplouchne – ale jinak žádný posun. Alexej je opět rozpolcený, ostatní postavy opět sledují jen své sobecké zájmy a něco dobrého opět stále v nedohlednu.
Třetí díl si snad přečtu už jen proto, abych zjistila, CO na ní je, že jí všichni muži tak chtějí a že jí magické věci jdou vyloženě na ruku. Má nějaké opravdu dobře skryté klady, nebo je to jen tou pokrevní linií s prabábou Máňou – která je (jaké překvapení) také zlá?

Sandalkar
30.12.2021 5 z 5

Za me nejsilnejsi cast trilogie. Cesty Kave, Alexeje i novych sympatickych postav dava smysl a jede. Zajimavy mi prisel i uvod knihy, ktery zdanlive nedaval smysl a pak...velke finale.

zirafinec
08.06.2021 3 z 5

Čteno v E-verzi, před prvním dílem (no jo, čtečka :-)) Vadí mi, že se hrdince říká dvěma jmény, mám v tom osobně dost zmatek. Nevím, jak hodnotit. Jelikož jsou Časodějové moje nejoblíbenější série, prostě musím srovnávat. A přesně kvůli tomu nedokážu dát více než tři hvězdičky, ale doporučuji milovníkům fantasy a Ščerby. Kdybych nečetla Časoděje, dala bych více, takhle ale nedokážu... Asi ta: horší než Časodějové, lepší (a to mnohokrát) než Lunasterové. Psáno pro starší, než byla moje oblíbená série, to ale nevadí. A to jsem mladší než určený věk.

Luigi1
15.04.2021 5 z 5

Nemám co bych vyčetl,ale samé klady.

makul
20.07.2020 3 z 5

Kniha mě nijak neohromila. Do čtení jsem se musela nutit, začala mě bavit až ke konci. Co mě ale zklamalo nejvíc bylo, že je hodně podobná Časodějům.

DancerAnnBooks
02.06.2020 5 z 5

(SPOILER) Tenhle díl měl normální začátek, ne jako ten zvláštní u 1. dílu :D. Děj rychle nabíral na obrátkách. Hodně mě zajímalo, jakým způsobem Táňa vyřeší problém s Věncem, Vordakem starším i mladším...a pak i, jak se bude vyvíjet situace mezi Táňou a poloduchem Rikem. Upřímně jsem si tak nějak přála, aly se z Rika vyklubal dobrák, který bude (teď už) Kavé pomáhat a chránit ji. Každou chvíli se to měnilo. Nejdřív se zdál být hodný, pak zase udělal něco, co z něho už takového dobráka nedělalo nebo se choval tak, že se z toho nedalo nic poznat...Děj knihy se mi líbil, ale docela mi připomíná ten u Časodějů, akorát tam se dělo ještě víc věcí než u této knihy (ČASODĚJE DOPORUČUJU SI PŘEČÍST). Hodně se těším, jak se Kavé popere s problémy v Čarodolu. Tuto knihu doporučuji, byla trošičku slabší než ta 1., ale i tak ji hodnotím 5/5 body.

martineknatasa
01.03.2020 5 z 5

Moc jsem se těšila na pokračování. Nezklamalo mne. Hned jdu do třetího dílu. Doporučuji přečíst.

Ivuska.09
28.12.2019 3 z 5

Druhý díl byl z celé série nejslabší. Není to tím, že by v něm chyběly zvraty, těch bylo celkem dost, ale možná styl psaní byl oproti předchozímu pomalejší. Celkově to ale bylo stále velmi dobré čtení.

Jana65
06.09.2019 5 z 5

Tak zase přečteno moc rychle, ale nešlo se od knihy odtrhnout. Jedním slovem perfektní jako i ostatní knihy této spisovatelky. Už se těším na další pokračování, doufám, že bude.

Raxas
22.08.2019 5 z 5

super kniha

Marthas
13.08.2019 3 z 5

Ano, autorka se rozjela, což znamená, že konečně skončilo to nudné seznamování se světem a začíná děj.
Stále trvám na tom, že tato série dětem do 15 let do ruky nepatří.

Čtenář1234
08.07.2019 4 z 5

Druhý díl mě bavil o něco méně než ten první . Opět jako vždy ukázala autorka v knize plno mistrovských zvratů . Nádherná obálka taktéž už rutinou . Bohužel mě docela dlouho trvalo než jsem se do toho začetl a tak musím ubrat 1 * . Kniha byla boží a bavila mě , 4* .

Ofča
04.07.2019

Začátek knížky-naprosto o ničem. V polovině knížky se začne děj rozvíjet a konec je naprosto nečekaný! Určitě lepší než první díl a už se těším na třetí!

vrana55
01.07.2019 2 z 5

No přečíst to dalo práci, příběh byl nudný a téměř nezaživny navic zcela předvidatelny, zamilovaný trojúhelník-klišé. Kave byla neschopná, neustálé ji někdo musel zachraňovat...
Tak snad na potřetí to vyjde
Za mě tři hvězdy

Týý1
26.05.2019 5 z 5

Prostě jedním slovem.. nádhera!!
Strašně se těším na další díl ????????