Budeme mít doma spisovatele přehled

Budeme mít doma spisovatele https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394680/budeme-mit-doma-spisovatele-NaA-394680.jpg 5 11 11

Jak asi zareagujete, když se vás rok před maturitou znenadání rodič zeptá, čím se hodláte živit? Pokud vás otázka, stejně jako Alberta, vyvede z rovnováhy, je možné, že plácnete první, co vás napadne. Když Albert vyhrkl, že bude spisovatelem, vůbec netušil, co to obnáší. Má pocit, že všechno půjde snadno a pokud možno samo. Prvotní zádrhel, absenci počítače, nevidí jako problém, vždyť jeho nejlepší kamarád Leoš je počítačový geek, který (alespoň jak to vypadá) se trochu zakouká do Albertovy mladší sestry Kájiny. Díky sázce Albert začíná psát. Zkouší různé literární disciplíny. Z poklidné spisovatelské bubliny ho vyvede dvojice krásných sportovních lezkyň, za kterými je ochotný jít světa kraj - třeba i na rockový a boulderingový festival. Ani tam ale nezapře duši básníka.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Budeme mít doma spisovatele. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Danamolka
02.03.2022

Toto se opravdu povedlo, po knize Sééendvič jsem se nechala nalákat i na tuto knížku. A vůbec nezklamala. Laťka zůstává stále stejně vysoko. Komu se líbila tato kniha tomu se bude líbit i další a naopak. Děkuji za doporučení a budu doporučovat tuto knížku také ostatním.

Danago
26.02.2022 5 z 5

Autorova velice povedená prvotina , moje druhé setkání s autorem a opět jsem nadšená. Objevila jsem skvělého a určitým způsobem naprosto originálního autora.
Přestože se kniha tváří jako jednolitý příběh, jedná se spíše o počin, kde hlavní hrdina Albert se, tak nějak pod nátlakem rodičů, rozhodne stát se spisovatelem. A aby dokázal, že to myslí vážně, začne psát.
Hlavní dějová linka obsahuje asi rok běžného života Alberta, jeho kamaráda (počítačového mága) Leoše a Albertovi mladší sestry Kájiny, tato linka byla pro mě nejzábavnější a opravdu hodně jsem se u ní zasmála, ukazuje typický život asi už ne dnešní mládeže.
Příběh, obsahuje také spoustu limeriků - zábavných říkanek nejrůznější kvality, což ukazuje obraz začínajícího spisovatele, který se teprve hledá.
Ale je nutné čtenáře připravit na to, že ústřední děj přerušují povídky napsané naším hlavním hrdinou. A protože se stále hledá, jsou to povídky velice různorodé, především se jedná o rozmanitost žánrů. Najdeme tu magický příběh, pohádku, horor, detektivku, příběh ze života. Vše dokonale vypointované a logicky i humorně doladěné. Povídky jsou nápadité, velmi originální, čtivé a svěží. Humor je zde opět lehce nenásilný.
Originální na tomto dílku je právě to, že autor tyto povídky vložil do příběhu, a tím jim dal tak nějak důvod vzniknout. Považuji to za úžasný, neotřelý nápad.
Doporučuji jako velice zábavné, pestré a svižné čtení, opět skvělá hra se slovy, která vás bude bavit a nebude vás unavovat a už vůbec nebude nudit.
Přála bych si najít více takových skvělých současných českých autorů .


pecinka21
20.02.2022 3 z 5

Tak za mě zklamání povídky mě bavily ale hlavní příběh strašný

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Budeme mít doma spisovatele v seznamech

v Přečtených11x
v Doporučených3x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst13x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

dospívání studenti spisovatelé střední škola české povídky počítačové hry české romány

Autorovy další knížky

Jaromír Žid
česká, 1962
2021  83%Séééndvič
2018  91%Budeme mít doma spisovatele