Divoženka přehled

Divoženka https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15678/bride-trilogy-divoze.jpg 4 61 61

Bride Trilogy série

1. díl >

Anglie kolem r.1830 Lord Maxwell požádá svého bratra-dvojče Dominika, zda by se za něj nemohl pár týdnů vydávat a dvořit se lady Meriel Grahameové. Má totiž v úmyslu vzít si tu osiřelou bohatou dědičku za manželku, ale právě si potřebuje vyřídit naléhavější záležitost. Meriel od návratu z Indie, kde za tragických okolností zemřeli její rodiče, žije ve vlastním světě, zajímá se jen o přírodu a lidé jsou jí lhostejní – dokud se neseznámí s přitažlivým Dominikem Renbournem. Toho by ani ve snu nenapadlo, že ho svérázná, mlčenlivá Meriel natolik uchvátí. Smysl pro povinnost mu velí držet se od bratrovy nevěsty dál, ale Merielin nezkrotný duch je mocnější a Dominik mu jen stěží odolává…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The wild child , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divoženka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

alekis
02.04.2024 5 z 5

Už nevím, co ještě více bych napsala na obranu knih "pro ženy"... Či snad, nebylo by lepší a přitažlivější nazývat je "rozkošnými romancemi"? :-)
Divoženku, z potřeby zase se na chvíli vrátit k příběhu s dobrým koncem, jsem přečetla na jeden zátah... Takže snad mě nikdo neobviní, že tady píšu spoiler, když zkonstatuji: dopadlo to, jak mělo.

Konkrétně tato autorka si vybírá zajímavá témata, která mají souvislost s dalekými kraji na východě. U Divoženky je to Indie, ačkoliv jinak se příběh samozřejmě odehrává ve staré dobré Anglii.
A máme tady i jednoho padoucha, o jéje! Naštěstí jen jednoho, zato pořádného. Tušila jsem, že se něco takového vyvrbí a přesně tak se i stalo téměř v úplném závěru románu.
Můžeme počítat s tím, že alespoň v romancích je zlo nakonec vždycky potrestáno!
Chcípni, padouchu, dostals, co sis zasloužil!
:-)

uzivatel83509
03.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Krásný příběh lásky.
Dominik neměl vůbec tušení, do čeho se pouští, když mu Kyle zaklepal na dveře a požádal ho o výměnu. Líbilo se mi, jak zjišťoval, že "šílená" snoubenku, není zas až tak šílená... šílené bylo spíš to prostředí blázince, popis toho místa naštval i mě...
Kniha určitě stojí za přečtení, byla to jízda :-)


tabaluga
06.03.2018 3 z 5

Pro mne oddechova knížka historický podtext s romantikou, takové knihy mám rada

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Divoženka v seznamech

v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených7x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x