Divoženka

Divoženka https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15678/bride-trilogy-divoze.jpg 4 61 13

Bride Trilogy série

1. díl >

Anglie kolem r.1830 Lord Maxwell požádá svého bratra-dvojče Dominika, zda by se za něj nemohl pár týdnů vydávat a dvořit se lady Meriel Grahameové. Má totiž v úmyslu vzít si tu osiřelou bohatou dědičku za manželku, ale právě si potřebuje vyřídit naléhavější záležitost. Meriel od návratu z Indie, kde za tragických okolností zemřeli její rodiče, žije ve vlastním světě, zajímá se jen o přírodu a lidé jsou jí lhostejní – dokud se neseznámí s přitažlivým Dominikem Renbournem. Toho by ani ve snu nenapadlo, že ho svérázná, mlčenlivá Meriel natolik uchvátí. Smysl pro povinnost mu velí držet se od bratrovy nevěsty dál, ale Merielin nezkrotný duch je mocnější a Dominik mu jen stěží odolává…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The wild child , 2004


více info...

Přidat komentář

alekis
02.04.2024 5 z 5

Už nevím, co ještě více bych napsala na obranu knih "pro ženy"... Či snad, nebylo by lepší a přitažlivější nazývat je "rozkošnými romancemi"? :-)
Divoženku, z potřeby zase se na chvíli vrátit k příběhu s dobrým koncem, jsem přečetla na jeden zátah... Takže snad mě nikdo neobviní, že tady píšu spoiler, když zkonstatuji: dopadlo to, jak mělo.

Konkrétně tato autorka si vybírá zajímavá témata, která mají souvislost s dalekými kraji na východě. U Divoženky je to Indie, ačkoliv jinak se příběh samozřejmě odehrává ve staré dobré Anglii.
A máme tady i jednoho padoucha, o jéje! Naštěstí jen jednoho, zato pořádného. Tušila jsem, že se něco takového vyvrbí a přesně tak se i stalo téměř v úplném závěru románu.
Můžeme počítat s tím, že alespoň v romancích je zlo nakonec vždycky potrestáno!
Chcípni, padouchu, dostals, co sis zasloužil!
:-)

uzivatel83509
03.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Krásný příběh lásky.
Dominik neměl vůbec tušení, do čeho se pouští, když mu Kyle zaklepal na dveře a požádal ho o výměnu. Líbilo se mi, jak zjišťoval, že "šílená" snoubenku, není zas až tak šílená... šílené bylo spíš to prostředí blázince, popis toho místa naštval i mě...
Kniha určitě stojí za přečtení, byla to jízda :-)


tabaluga
06.03.2018 3 z 5

Pro mne oddechova knížka historický podtext s romantikou, takové knihy mám rada

Ivetaa
30.12.2017 4 z 5

Mám ráda vícedílné příběhy. Už se těším na pokračování, protože tento příběh byl okouzlující (když odmyslím trošku naivní hlavní hrdinku i děj).

liletka_a
24.06.2017 3 z 5

Opravdu strašně zvláštní knížka..:D přišlo mi to skoro jako pohádka..:D jak si "princ" vybojoval svou "princeznu"..:D Meriel, dívka z jiného světa a roztomilý gentleman Dominik..:) můj žánr to zrovna nebyl, ale docela bych si přečetla díl o Dominikovým dvojčeti Kyleovi..;)

havrmoni
28.10.2016 3 z 5

Prvnì půlka taková zdlouhavá i když má něco do sebe. Dominik je úžasný v tom,jak je trpělivý a vůbec moc se mi líbil. Meriel jsem chápala,proč se uzavřela,ale přišlo mi,že si to trochu sobecky zjednodušila. Ale ta druhá půlka byla zajímavější.Stále se něco děje a to s tím blázincem,že manžel mohl prohlásit svou ženu za šílenou a nechat ji do něj zavřít. A ty metody léčení. No nebude to asi můj šálek,ale jsem odhodlaná tuto autorku přečíst.

PriyaTv
09.07.2016 4 z 5

Divoženku jsem poprvé četla v 15 a to úplně náhodou. Lady Meriel mě opravdu nadchla hlavně její pohled na svět. Tento příběh odstartoval moji lásku k indické kultuře a Indii. Díky níž jsem se postupně stala tím kým jsem dnes, proto vřele doporučuji.

LibraryGirl
31.10.2015 4 z 5

Byl to milý romantický příběh. Romantika a láska tam nebyla prvoplánová. První půlka knihy byla moc pěkná, psána v duchu víl a éterických bytostí. Meriel si žila ve svém snovém světě, úplně se uzavřela před okolím. Opravdový svět zavřela na zámek a nechtěla k sobě nikoho pustit. Člověka poznávala podle barev, které kolem něho zářily. Snaha Dominika, dostat se do jejího světa nebo aspoň na chvíli přemluvit Meriel, aby otevřela bránu a vešla do skutečného světa, plného konvencí a morálních hodnot, se mi vážně líbila. Ale jakmile se Meriel ocitla v realitě 19. století, už pro mě ztratila to kouzlo, které ji obklopovalo. Dominik byl pravý hrdina, k němu nemám námitky, ale Meriel, ta pro mě měla pár chybek či nerovností, které mi neseděly. Ale přesto knížka stojí za přečtení:-)

radka0978
26.06.2015 5 z 5

moc pěkná kniha

jaja1989
27.05.2014 5 z 5

super kniha

vaili
29.11.2013 4 z 5

Protě pohodovka, oddechovka, menší napětí ideální odbourání stresu :)

mgraja
28.03.2013

Kniha sa mi velmi páčila, nie je klasická sladárna, ale mne sa páčila, uvažujem, že si ju kúpim... ešte by som si prečítala :)

mariva
25.10.2012 5 z 5

Hezké, pohodové čtení - oddychová četba, ale není to typický "slaďák". Romantický příběh, ve kterém nechybí láska ani napětí zarámované do krásné přírody. Doporučuji.