Anti-Gide, nebo-li, Optimismus bez pověr a ilusí přehled

Anti-Gide, nebo-li, Optimismus bez pověr a ilusí https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54828/anti-gide-nebo-li-optimismus-bez-po-d8B-54828.jpg 2 6 6

Neumannova bezprostřední nesouhlasná reakce na otevřenou kritiku politických, společenských, ekonomických a kulturních poměrů v SSSR, kterou v roce 1937 po své poznávací cestě uveřejnil André Gide.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anti-Gide, nebo-li, Optimismus bez pověr a ilusí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Ronnie68
28.03.2021 3 z 5

Kniha celkem se dala přečíst, ale vracet se k ní určitě nebudu ...

los
24.01.2021 3 z 5

kniha by se rovněž mohla nazývat Anti-Peroutka, četl jsem ji jako historický pramen v návaznosti na Gideův esej; čekal jsem konkrétní a fakty (byť třeba zkreslenými) podloženou polemiku, ale Neumann se jí chtě nechtě vyhýbá a teoretizuje v dobově příznačné ideologické množině dehonestovaných pojmů jako trockismus, měšťáctví, intelektuál, individualismus, demokracie, svoboda atd.


Lac
28.11.2020 odpad!

Cancy o unifikaci lidstva. Navíc se mi nelíbí považovat sebevrahy za slabochy, přemoci živočišný pud chce velkou dávku odvahy a vnitřní síy. Plno "silných" toho není schopna, kež by nebyli takový sráči, přírodě by to jen prospělo. Např. míra síly z pohledu vztahu k životnímu prostředí je převážná většina (téměř všichni jsou slepí, to oni musí, já to sám nespravím) lidí hadrovými panenkami!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anti-Gide, nebo-li, Optimismus bez pověr a ilusí v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst4x