Anna Klevská: Královna s tajemstvím přehled

Anna Klevská: Královna s tajemstvím https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488835/bmid_anna-klevska-kralovna-s-tajemstvim-TZ7-488835.jpg 5 226 226

Poutavé líčení životního příběhu německé princezny Anny Klevské, jejíž portrét učaroval anglickému králi. Čtvrté pokračování série o šesti ženách Jindřicha VIII. Ovdovělý Jindřich VIII. se hodlá znovu oženit. Z politických důvodů padla volba na německou princeznu Annu Klevskou, jejíž portrét králi učaroval. Anna však neoplývá žádnou ze ctností, jež Jindřich na ženách obdivuje. Ví, že není žádná kráska, a modlí se, aby se mu zalíbila. Uprostřed zimy připlouvá do Anglie a nedočkavý král jí spěchá v ústrety. Jejich první setkání je však katastrofa. Jindřich je hluboce zklamaný. Snaží se „vyvléct z chomoutu“, jak sám říká, ale smlouvy jsou smlouvy. Přichází Annina svatební noc a ona trne strachy. Pokud krále nepotěší, jak to celé skončí? Rozvodem? Popravou? Jindřich dovede být krutý. Celý dvůr si o ní myslí, že je naivní a hloupá, ale ona ví, co se odehrává za jejími zády. A má tajemství. Existuje snad něco, co má zůstat skryto? Tuto duchaplnou a okouzlující dámu si časem zamilovali všichni, kdo ji znali, a Jindřich VIII., který ji zapudil, se nakonec stal jejím nejlepším přítelem. Tím však její příběh neskončil.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Anna of Kleve: Queen of Secrets , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna Klevská: Královna s tajemstvím. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Hradčiatko
27.04.2024 5 z 5

Čítala som skoro všetky knihy z tejto série a sú úplne úžasné. Príbeh Anny Klévskej ma pohltil od začiatku do konca - od mladosti s jej (možným, historicky nedokázaným ako autorka vysvetľuje a čestne priznáva, ale výborne rozpracovaným) prešľapom až po záver života, kde sa láska snúbila s utrpením a opätovným stretnutím a zmierením (čo by vysvetľovalo historické pramene závetu), vzťah s kráľom bol tiež veľmi dobre vystavaný. Hlboko sa skláňam pred autorkou!

Anie94
07.01.2024 4 z 5

Příběhy od Alison Weir mám strašně ráda. Neméně tak sérii o tudorovských královnách. I když tato se mi líbila ze všech zatím asi nejméně. Nutno ale uznat, že autorka odvedla skvělou práci když napsala takhle rozsáhlý román i přesto, že o této královně se toho ví tak málo. V této části příběhu už není Jindřich žádný mladý jura a možná i proto kniha postrádá vášeň, intriky a zvraty dvorského života jako předešlé díly.


petra0605
18.10.2023 2 z 5

Anna Klevská mě zatím bavila nejméně. Louskala jsem jí asi půl roku, mezi tím přečetla i něco jiného. Asi je to tím že Jindřich už není tak mladý a švarný, takže se tam neobjevuje tolik vášně a intrik, jako v předchozích dílech.
Co dodat.. jsem ráda že jí mám za sebou a můžu skočit na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (48. týden)

24.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anna Klevská: Královna s tajemstvím v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených305x
ve Čtenářské výzvě62x
v Doporučených19x
v Knihotéce241x
v Chystám se číst142x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech5x