Anna Kareninová II přehled

Anna Kareninová II
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383913/anna-kareninova-ii-vQN-383913.jpg 4 118 118

Monumentálna epická panoráma spoločenského života v Rusku na začiatku 19. storočia. Hlavná hrdinka Anna Kareninová žije spoločenským životom petrohradskej šľachty, pri istej príležitosti sa osudovo zaľúbi do mladého grófa Vronského, kvôli ktorému opúšťa nielen manžela, ale aj milovaného syna. Opojená láskou nevníma spoločenské odsúdenie. Situáciu chce riešiť rozvodom a legalizáciou nového vzťahu, no jej manžel takéto riešenie rázne odmietne. Anna odchádza s milencom a ich dcérkou do cudziny v úsilí uniknúť ťaživej skutočnosti. Po návrate do Ruska si uvedomuje bezvýchodiskové postavenie a čoraz nástojčivejšie sa jej vynára myšlienka, že jediné riešenie je smrť.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , SVKL - Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry
Originální název:

Анна Каренина , 1878


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna Kareninová II. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

MíšaS.
25.08.2023 3 z 5

Nebavilo mě to tolik jako první díl. CHápu, že tam ta politika patří, ale ty pasáže byly úmorně dlouhé a nezáživné. A asi ani nemám dost pochopení pro takovýto typ lidí, co jsou pořád se vším nespokojení a neví, co vlastně chtějí.

Alíša236
01.07.2023 5 z 5

Anna Kareninová podruhé, aneb jak Levin konečně našel klid.

V mém okolí má Anna Karenina postavení díla, které všichni znají a málokdo ho četl. Tedy ve dvojnásobném věku, než kdy člověk fasuje doporučenou četbu jsem se začetla. Rozhodně to stálo za to a myslím, že jsem z toho měla více, než bych mohla mít v sedmnácti. Většina doporučené četby je taková, že člověk ji naplno vychutná až v pozdějším věku. Ještě, že můžeme číst, kdy chceme.

Zpět k románu. Moc doporučuji, opravdu stojí za každé písmenko.


Kory98
13.04.2023 5 z 5

Druhý díl je jiný, než ten první, připadá mi ještě víc filosofičtější. A můj největší oblíbenec Levin stále hledá sám sebe a odpovědi na mnoho otázek. Celé dílo je monumentální, pojednává vlastně o úplně obyčejných věcech - lásce a zradě, odpuštění a nenávisti, smrti a zrození, chudobě i bohatství. Hlavní hrdinka Anna se v tomto dílu jaksi ztrácí do pozadí, i když pořád zažívá následky svého rozhodnutí a to vše ji přivede až k jejímu konci. Závěr jejího příběhu aby asi měl vyvolat v člověku smutek a mě jí samozřejmě bylo také líto. Ale přesto ve mě převládla radost, že život v mnoha podobách pokračuje dále a pořád se vyplatí hledat odpovědi, tak jako tomu dělal Levin.

všechny komentáře

Související novinky (1)

1 000 eknih zdarma ke stažení (4. díl)

30.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anna Kareninová II v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených181x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených9x
v Knihotéce221x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x