Angličtina pro jazykové školy II. přehled

Angličtina pro jazykové školy II.
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468307/bmid_anglictina-pro-jazykove-skoly-ii-bDD-468307.jpg 4 24 24

3. vydání (ve Fortuně). Čtyřdílná řada učebnic anglického jazyka je vhodná pro všechny střední školy, pro jazykové školy, pro jazykové kurzy i pro samostudium. Velký důraz autoři kladou na rovnoměrné rozvíjení všech jazykových dovedností (poslech, čtení, mluvení i psaní), na rozvíjení slovní zásoby, mluvnice i fonetiky, ale také na opakování probírané látky. Slovní zásoba je vybrána záměrně tak, aby si uživatelé učebnice osvojili fráze potřebné v běžných životních situacích. Řada je oblíbená hlavně pro metodicky velmi dobře zpracovaný výklad gramatiky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Angličtina pro jazykové školy II.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

DanielBrstak
20.06.2023 4 z 5

Pre druhý diel série  platia všetky pozitíva aj negatíva, ktoré som napísal v komentári  k prvému , takže len popíšem rozdiely.

1. Zväčšil sa (o trochu ) počet cvičení na presný preklad.

2. Slovná zásoba pozostáva len asi z 1000 slov, čo som najprv  považoval za nevýhodu, (zvlášť v porovnaní s modernými učebnicami typu New Headway) , lenže menší rozsah slovnej zásoby umožnuje omnoho lepšie precvičenie používania slov vo vetách. Platí to aj pre  prvý  diel, ale tam som si tento fakt ešte neuvedomil. Napr. v zmieňovanom New Headway, kde je slovná zásoba zhruba dvojnásobná , sa často stáva že niektoré slová sú použité v celej učebnici len raz.

3. Kniha vznikla za socializmu a tak je pochopiteľné, že hlavné texty lekcií sú neaktuálne a majú občas až budovateľský nádych, dosť ma ale iritovalo, že v hromade lekcií sa rozoberá list niekoho niekomu ( List z Washingtonu, zo Škótska, z Londýna, z Arizony..) . Autori robili čo mohli, aby urobili knihu ešte viac nezáživnou ako prvý diel.

Dávam 80 % , ale neberte to ako doporučenie. Pri tom výbere čo je dostupný dnes, ťažko niekomu doporučiť práve túto sériu. Jeden z autorov, prof. Peprník povedal, že je jedno, z čoho sa učíte jazyk, dôležité je vytrvať. Kniha už má dnes zmysel len pre vysoko motivovaných jedincov, pre takých, ktorým je úplne jedno, z akej učebnice sa učia, len nech je to anglicky.

Kabuky
30.11.2022 5 z 5

Výborná učebnice.


Worbitka89
29.05.2020 2 z 5

Mě tato forma učebnice příliš nepomohla,a to ani v jazykovém kurzu. Chybí tam mnoho dovysvětlení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Angličtina pro jazykové školy II. v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených28x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst1x

Štítky knihy

angličtina

Autoři knihy

Jaroslav Peprník
česká, 1927
Stella Nangonová
česká, 1938 - 2020