Lidskost přehled

Lidskost
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470792/bmid_lidskost-DHv-470792.jpg 4 33 33

Angel série

1. díl >

Angel se pohybuje mezi dvěma světy. Je sice upír, ale jeho prokletím je lidská duše, a tak tráví celá staletí bojem proti silám, jež se snaží lidstvo zničit, v naději, že tak odčiní hříchy, jichž se dopustil po své přeměně v upíra. Stopa nového spiknutí démonů, kteří útočí na nejzranitelnější místa dospívajících, zavede Angela až do městečka Sunnydale, kde si uvědomí, že rozhřešení, po němž touží, bude mít vysokou cenu... a že nikdo nemůže žít navždy, alespoň ne tehdy, dokud tomu on dokáže zabránit. Zbrusu nové zpracování jednoho z nejlepších a nejpochmurnějších popkulturních upírských příběhů představují scenárista Bryan Edward Hill (Detective Comics, Hulus Titans) spolu s výtvarníkem Glebem Melnikovem (Mighty Morphin Power Rangers). Ideální jak pro zaryté fanoušky, tak i pro nové čtenáře!... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Angel Volume One , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lidskost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

dexterman
24.03.2024 2 z 5

Není to lepší než Buffy to je první věc . Druhá věc je že je to strašně krátký . Poslední věc co mi vadí je to že to tady zase nebude vydané celé . Co můžu pochválit je kresba a originální příběh . Nevím zda to doporučit číst když to tady zas nebude celé . Každopádně Mě to zklamalo ale není tu úplně hrozný .

Sammy.Boy
12.02.2023 5 z 5

Druhý díl komiksové Buffy mě nenadchnul tak jako ten první a tudíž jsem se do přečtení Angela zrovna dvakrát nehrnul, což byla ovšem chyba! Tahle série začíná stejně skvěle jako ta s přemožitelkou. Pravda, kresba není úplně tak vytříbená, ale díky příběhu, který šlape od začátku do konce, nad tím mávnu rukou. Velmi mě potěšil morální přesah, kdy tvůrci dávají důraz nejen na LIDSKOST, ale hlavně poukazují i na temnou stránku dnešních sociálních sítí a všemožných aplikací. A já jim za to děkuji!


Lenka.Vílka
23.02.2022 5 z 5

Buffy jsem si užila, byť to nebylo něco, co mě vystřelilo z tenisek. Můj přístup k Angelovi byl tedy poměrně skeptický. O to víc jsem byla překvapená, jak je příběh vlastně dobrý.

Děj je ve dvou linkách. Minulost a přitomnost se správným příměrem obojího. Přičemž je jasný, že to je minulost, která Angela dožene asi poměrně drsně. Ale až v dalších dílech. Teď se Angel musí vypořádat s nebezpečným démonem. A jo, bylo to zpracovaný dobře. A pomalu se na dává dohromady parta. Dobře, dobře  :)

Jenom ten způsob zničení démona. No tak! To vás nemohlo napadnout něco míň používanýho?

Kresba mi moc nedla. Není to sice žádné vysoké stylové umění, ale zároveň je přede mnou něco čistýho a přehledného. A příjemný barvičky  ;)

Na téhle knize oceňuji především to, že se postavy a jejich vyobrazení nesnaží kopírovat seriál, jenom se inspirují. A ne tolik jako...víte kde. A že tady nejsou předěly kapitol právě jako v...víte kde. Tam na mě byly moc. Kdo četl, ví, o čem mluvím. Tady to nebylo a narušilo ve čtení :) takže mi ani potom nevadilo, že to bylo v galerii. Ale jo, Smile Time je jeden z nejlepších dílů takže to tolik nevadilo :)
Naopak zde jsou předěly možná ta nejlepší práce. Jednoduchý, ale moc dobrý :)

A teď už se pouze těšit a zaklepat na Pekelnou bránu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Zfilmováno

Lidskost (2002)


Kniha Lidskost v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit7x

Štítky knihy

upíři fantasy komiksy superhrdinské komiksy Buffyverse

Autorovy další knížky

Bryan Edward Hill
americká, 1977
2021  84%Lidskost
2023  83%Pošťák
2022  74%Město démonů
2022  78%Vnější vliv