Alois Jirásek v obrazech přehled

Alois Jirásek v obrazech https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512837/mid_alois-jirasek-v-obrazech-x9s-512837.jpg 4 1 1

Album rodinných fotografií českého spisovatele historických románů Aloise Jiráska (1851-1930) i snímků s jeho přáteli a soudobými osobnostmi.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alois Jirásek v obrazech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

milamarus
28.03.2023 4 z 5

Další díl edice Obrazové soubory. // Vezme vás do Hronova, Litomyšle či pražské Resslovy ulice a ukáže Jiráska coby studenta, tatínka a dědečka, zkrátka v té osobnější rovině. To se mi líbilo. Nejsilnější dojem mám ze snímku foceného kdesi pod stromem aneb ze společného portrétu, na němž je Jirásek se svou ženou Marií. Sedí a dívají se na sebe.... // V rovině pracovní odkazuji především na textovou část, jejímž autorem je Zdeněk Nejedlý (1878-1962). Je sice kostrbatá a náležitě zpolitizovaná, ale i tak jsem ráda, že tam je. Připomene toho hodně, včetně nápadu na zbudování Jiráskova muzea v letohrádku Hvězda. // Čtyři.
----------------------------
CITÁT:
Mnohokráte byla práce českému lidu utrpením a zlem, dnes se mu stává ,,věcí cti a slávy" a pramenem radosti, jako kdysi za dob husitské revoluce na Táboře.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alois Jirásek v obrazech v seznamech

v Přečtených1x