U Zlomené šavle / Znamení zlomeného meče / Zlomená šabľa / Znamenie zlomenej šable

Povídka od: Gilbert Keith Chesterton
Z knihy: Znamení zlomeného meče a jiné příběhy otce Browna / The Sign of the Broken Sword and other Father Brown Stories, Povídky otce Browna (24 povídek), Povídky otce Browna (8 povídek), Návrat otca Browna, Príhody pátra Browna (18 povídek), Nevinnost otce Browna, Příběhy otce Browna, Povídky otce Browna / Paradoxy pana Ponda, Otec Brown na stopě zločinu, Okřídlená dýka a jiné příběhy otce Browna, Detektívne príbehy otca Browna, 3x3 English Authors: Znamení zlomeného meče / Vláda mravenců / Námořní smlouva (dvojjazyčná kniha)


Připojte se k Flambeauovi a odhalte temná tajemství proslulého a celou Anglií milovaného generála Arthura St. Clare.

Originální název:

The Sign of the Broken Sword


Rok vydání originálu: 1911

Komentáře (3)

Přidat komentář

alekis
26.01.2021 5 z 5

Vyslechnuto jako audio. Kratinké... a vskutku drsné. Mráz mi běhal po zádech při představě, kvůli čemu šli vojáci do ztracené bitvy - a tudíž na jistou smrt.
Otec Brown je jeden z mých oblíbených detektivů.

Sandik
25.03.2019 5 z 5

Povídka až nechutně aktuální a velmi mrazivá. Bohužel, takhle přesně fungují dějiny a jejich následná (dez)interpretace. V totalitních zemích se samozřejmě podobným kultům osobnosti daří lépe než v zemích demokratických. I v nich se ovšem podobné fantómy občas zrodí...


mgeisselreiter
18.12.2014 3 z 5

Povídka odvíjí zkoumání podivného konce generála otcem Brownem. Příběh není nijak moc zajímavý, pointa není také nijak překvapující. Zkrátka jsem se do příběhu nijak moc nemohl dostat a ani literární styl mě tentokrát tolik nezaujal. 70%, ale "jen" 3*, 17.12.2014.