Světla Paříže

Povídka od: František Kotleta (pseudonym)
Z knihy: Poslední tango v Havaně


V Paříži se stane loupež spojená s několika násobnou vraždou. Čin spáchá muž, jehož Kosek velmi dobře zná. Inspektor Kosek tak navštíví Paříž, aby zabránil dalšímu řádění tohoto muže.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (5)

Přidat komentář

cori
27.09.2020 3 z 5

Kosek s Eliškou ve spojení s íránskou tajnou službou pátrají po templářích v Paříži. Nejvíc mě pobavila scéna v galerii moderního umění, kde hlavní roli hrála Duchampova Fontána. To nemělo chybu.

slawa.cap
14.04.2019 5 z 5

Od začátku jsem přemýšlel jak asi Kosek dostane tu Íránku a on ji nakonec dostal jinak. Gibson a Hort trochu rozporuplně potěšili. Závěr mě rozesmál, ještě chybí Chlumská :)
BTW: Můj druhý syn se jmenuje František po Moravcovi, Sahulovi a Kotletovi, a v této knížce jsou dva z těch tří :)


Lenka.Vílka
10.02.2019 2 z 5

Karma je sprosté slovo. Karma je děv...děvenka. Já vážně k Tokiu napsal, že chybí přítomnost mých kaput postav? Ok. Tak místo toho, aby Kosek v Paříži potkal nějakou novou baběnku, kterou budu kosit, aby důstojně dostal svému jménu, tak já dostanu ZAČÁTEK SPOILERU Gibsona i časem druhého kouzelníka KONEC SPOILERU. Hele, čumím jako Tomík Šemík a čtu dál, protože ať se dozvím víc, které z mého současného "wtf", doufám, změní na budoucí "ach tak".

Ale i tak výsledek stál za houby. Když se dozvíte, proč nastal onen "návrat", dojde vám, že kromě záminky k další krvy to jiný důvod nemělo. A že tady krve bylo. Jenom jsem v tom nenašla smysl. Takže jako rubanice to fungovalo skvěle. Ale když už teda takhle, proč to nemohlo být aspoň vtipný? Teda kromě konce. To bylo skoro jako v telenovele. Diego, musíme ti něco říct....

Terva
30.09.2018 2 z 5

Abych citoval
skutečného umělce
Frantu Sahulu -
život pádí jak splašenej hroch.


Tady jsem váhal mezi dvěmi a třemi hvězdami. Být tu deseti hvězdičkové hodnocení, dám čtyři hvězdy. Tak jsem se uspokojil jen pouhými dvěmi. Není to lepší než Dlouhá noc v Tokiu, ale je to tak na stejné úrovni. Myslím si, že mě hodně ovlivnil příchod dvou již mrtvých postav. Tady jsem byl tak nějak na pochybách. Líbí či nelíbí? Možná jsem tímto zhasl světla Paříže, ale žíly mi to netrhá.

Malá ochutnávka:
Ruky věrch, tavárišč!
Víš, že jsi to řekl rusky, a ne francouzsky, že jo?
Jo, vím.
Tak proč jsi to řekl rusky?
Protože mi přijde, že když cokoliv řekneš rusky, zní to mnohem víc zabijácky.

Světla Paříže jsou jen tak malou světluškou do sbírky Koskova světa. Možná je to i takové varování, že by se mistr už měl zaobírat něčím jiným.

Citát: Uděláme to po koskovsku – moc nad tím nepřemýšlet, otravovat lidi, dělat bordel a čekat, až se to posere.....

mot33
16.09.2018 5 z 5

Jo paříž a tepláři ,kteří se tahají s íranci o svitky na vyvolání déémonů taky zdařen kousek.