Studie v Šarlatové

Povídka od: Arthur Conan Doyle
Z knihy: Příběhy Sherlocka Holmese, Třikrát Sherlock Holmes


Doktor Watson se vrací se zraněním z Afghánistánu do Londýna. Náhodou potkává svého přítele Stamforda, který mu zprostředkuje setkání se Sherlockem Holmesem. Protože se jim ten druhý zamlouvá, najmou si byt č. 211B na Baker Street. Watson se zajímá, jakou má Holmes práci, a zjistí, že je soukromý detektiv.

Originální název:

A study in Scarlet


Rok vydání originálu: 1887

Komentáře (4)

Přidat komentář

Kontryhelka
30.12.2020 5 z 5

Setkání dvou nerozlučných přátel. Tak začíná vlastně společně pracovat Holmes s Watsonem. Vše od pana Doyla miluju, jeho povídky a romány jsou pěkně napsané, pohodové, kriminální a finální odhalení vraha je vždy fantastické.

danny_21
03.05.2020 4 z 5

Legendární detektiv ožívá u dannyho -. samozřejmě kdo by neznal génia dedukce s lulkou a houslemi ať už z filmu či seriálu. Studie v Šarlatové je prvním společným bádáním Sherlocka a Watsona s povedenou zápletkou na téma vendetty proti mormonským bídákům - 75 %


Kuža007
24.06.2019 4 z 5

Studie v šarlatové - setkání Sherlocka Holmese a doktora Johna Watsona, velice dobrá zápletka, pachatel je do poslední chvíle první části neznámý a potom úžasné vysvětlení jeho příčin proč to udělal a jak to udělal.

Aki12
29.08.2017 5 z 5

Kdo si oblíbil jakékoliv zpracování Sherlocka, musí určitě přiznat, že je to postava fascinující a občas chvílemi děsivá. Je neuvěřitelné, co dokáže objevit, jen z pouhého pohledu na člověka. Detektivní zápletka v Studii je poté, co ji Sherlock vyřeší, jednoduchá a prostá. Ale zajímavá. Proto povídku určitě doporučuju příznivcům detektivních příběhů.