Poslední tango v Havaně

Povídka od: František Kotleta (pseudonym)
Z knihy: Poslední tango v Havaně


Kosek je pozvaný na Kubu, aby zde vyšetřil podivné magické zločiny. Zdá se, že někdo pod zástěrkou folkloru páchá ohavné zločiny. Jedná se o vraždy. Několik vražd spojených s...no prostě s folklorem.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (5)

Přidat komentář

cori
27.09.2020 3 z 5

Kosek tentokrát s Dominikou odhaluje, kdo se pokouší o politický a magický převrat na Kubě, kde vedle sebe žijí uctívači bohyně Yemoji, boha Obatala a Erzulie Dantor. K uctění bohyně jsou samozřejmě potřeba sexuální orgie. Akce, sex, stovky mrtvých, magie, politika a hlášky.

slawa.cap
14.04.2019 5 z 5

Bavil jsem se, čekal jsem teda, že Kosek si do harému přivede černošku, ale nakonec to dopadlo jinak. Tady mi to erotické dusno chybělo asi nejvíc, ne že by tu nebyl sex, ale mistr to umí jindy podat líp.


Lenka.Vílka
08.02.2019 4 z 5

Měla jsem trochu strach, jak bude první povídka vypadat. Vzhledem k tomu, jak začíná. Dominika a banda nadrbanejch chlapíků. Takže rozhodně do budoucnosti víte, že tam bude drsno. Protože potom následuje "o několik hodin dříve" a já se rozesmála na plné kolo. Tohle fakt nebude politicky korektní, jak máme rádi. Ale zase to mělo jiný problém. Upřímně jsem se zasmála asi tak třikrát (teda dvakrát, ale nechci být na autora zlá). Děj? Veškeré prvky byly už někde jinde. A potom už zůstane sex, kterého je tam dost, ale nějak to neutáhne. Vlastně ale jednu věc oceňuji. Fantazii autora, jak své hrdiny dostat do situací, kde sundají oblečení. Nečíst to tedy už jinde a jinak, dám pět hvězd. Ale přivřu oči, protože jsem sice četla brak, ale sakra hodně povedenej. A to se cení.

Terva
30.09.2018 3 z 5

Madre del Aqua,
Madre del Aqua,
Madre de todos
los Orishas.

Průměrná povídka odehrávající se na Kubě. Kdybych měl vybrat nějaký ten soundtrack k tomuto příběhu, tak snad Beethovenova pátá symfonie. A to pěkně v černém provedení. Kamenná tvář poručíka Rodriguezové je tomu zářným příkladem. Ani snad nemusím zdůrazňovat, že v povídce je hodně sexu, dost krve a sem tam nějaký ten vtip je také utroušen.

Malá ochutnávka:
Zdravím tě, soudruhu, tady tvůj starý kolega. Co se týče tvých vojáků, jsou všichni mrtví. Jsem moc rád, že jsi mi je přivedl až pod nos, dobrá práce. Během měsíce budeš mrtvý i ty. Kuba bude moje.......

Jen prostě klasická průměrná povídka, která vám toho moc nedá. Jen snad poukázání na to, že už si v Evropské kanceláři nikdo nikdy ani nečuchne k doutníku natož zapálit si ho.

Citát: Politika? Ne, mí lidé nedělají žádnou politiku. Ale když se mocní perou, hledáme cesty, jak si chránit naše černý prdele, gringo.

mot33
16.09.2018 5 z 5

Super plno doutníku trochu tí politiky,hodně sexu.