Kursk 7/6/43/1207

Povídka od: Ludvík Souček
Z knihy: Operace „Kili“, Ďáblův prsten


Kdo pomáhal v bitvě u Kurska? Je možné, že to byli lidé z budoucnosti? Záhada, kterou řeší Ludvík Souček je možná jednodušší, než by se zdálo.

Originální název:

Kursk 7/6/43/1207


Rok vydání originálu: 1979

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
08.09.2023 5 z 5

Kdybych docela jistě nevěděl,
že je to všechno nesmysl,
řekl bych skoro,
že ten chlap má
nakonec pravdu.

Sice je v této povídce celkem dost technickým, fyzických a kdoví jakých kých, protože se nám tu pan spisovatel snaží přiblížit základní parametry strojů pro cestování časem, ale s troškou vloženého humoru jsem si příběh užíval. Hlavně osud vojína Šumaje, řečenýho Bělice. Jeho hláška při opravě určitého nejmenovaného stroje je geniální: Ať jste pitomí jak jste pitomí, jako že jste pitomí jak tága, určitě poznáte, kudy do toho elektrika leze. Svým způsobem celkem mrazivý příběh a ještě se u něj budete smát. Pokud se ptáte, co znamenají ta čísla za nápisem Kurs, myslím, že to není zásadní prozrazení něčeho významného a tak vám s klidem napíše, že to znamená: 7. června 1943 ve 12hodin 07 minut.

Citát: Zkrátka ač z různých důvodů, všichni byli zajedno, že není tak docela jednoduché podívat se do minulosti a například zardousit v kolébce vlastního dědečka.

Terva
09.06.2015 5 z 5

Miluju cestování časem a hlavně lidskou výpomoc ve své minulosti. Paráda. Jedna z nejlepších úvah Ludvíka Součka.