Hotel Broadsword

Povídka od: Laird Barron
Z knihy: Černá křídla Cthulhu, Okultace a jiné povídky


Je vám vedro? Pershingovi v jeho domově taky. Možná kdyby tušil, že je tohle ta nejmenší starost v jeho životě, nikdy by si na klimatizaci nestěžoval.

Originální název:

The Broadsword


Rok vydání originálu: 2010

Komentáře (4)

Přidat komentář

yerry
26.10.2021 3 z 5

Vesmír je temné miesto a naše chabé životy sú len prostriedkom na nasýtenie ešte temnejších entít. Poviedka v ktorej sa snaží autor spojiť hororový námet s námetom temnejšej scifi dopláca pravdepodobne na to, že patrí pravdepodobne k jeho rannej tvorbe. Autor to v nej neuhral tak bravúrne ako v svojich neskorších poviedkach. Čítala sa však napriek tomu veľmi dobre.

het2
30.08.2020 5 z 5

Přečteno už potřetí (z toho jednou v originále) a pořád si myslím, že tohle je esence Barrona. Jo, a taky esence šílenství. To vedro z úvodních stránek sálá tak, že se Vám propocené šaty přilepí na kůži, z té kocoviny se Vám zamotá hlava a v temných zakoutích svých vlastních domovů uvidíte stíny, které by tam neměli být. A taky uslyšíte šepot. Na ten šepot nesmíme zapomenout...


zahadum
19.07.2020 4 z 5

Poviedka s prekvapivým koncom...

Lenka.Vílka
02.09.2019 5 z 5

Jako cože? Já vážně nechápala, co bude následovat. Potom mi to přišlo jako až moc fantasmagorie najednou, v jedné 50 stránkové povídce. Protože mě během čtení napadalo až moc scénářů, o čem to může být. Autor to se mnou skoulel prostě bravurně! Jenže když jsem dočetla, řekla jsem si jenom: "Ty krávo! Tohle?! Tohle?!" Opět bomba, která bouchne, když to nečekáte. Pokud nevíte, kolik je stránek do konce.
(Já myslela, že to bude Deus ex machina toho domu, ale tohle?! Dala bych deset hvězd, kdyby to šlo!)

Čteno v autorově samostatné sbírce.