Jíst zvířata podobné

Jíst zvířata https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237028/bmid_jist-zvirata-hME-237028.jpg 4 93 31

Autor se sám celý život potácel mezi vegetariánstvím a konzumním způsobem stravování. Po narození syna rozhodl vypátrat co nejvíce o tom, jak to chodí v americkém masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím bude svoje dítě krmit. V této knize popisuje, co během svého čtyřletého výzkumu zjistil, viděl a zažil. Neagituje, pouze předkládá fakta, se kterými se každý musí vypořádat sám. Pečlivě shromažďované údaje prokládá různými úvahami, příběhy a reportážemi, autentickými výpověďmi velko- i malochovatelů a pracovníků na jatkách. Vážné téma dokázal zpracovat citlivě a s nadhledem, kterému nechybí ani jeho typický smysl pro humor. Jonathanu Safranu Foerovi se podařilo napsat odbornou esej, u které bude čtenář chvílemi trnout hrůzou a chvílemi se nahlas smát. Kniha však není levnou propagandou proti konzumaci masa, ale unikátní sondou do fungování naší společnosti.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Dokořán
Originální název:

Eating Animals , 2009


více info...

Podobné knihy (4)

Jejich jest království Jejich jest království Jeffrey Moussaieff Masson

Kniha, kterou byste neměli přehlédnout. Jejich jest království je kniha, jakých u nás vychází velmi málo. Podmínky hospodářských zvířat nejsou častým tématem v médiích ani lákadlem nakladatelů. Bohužel. Protože i u nás ... více


Hřbitov na talíři Hřbitov na talíři Jan Šťastný

Unikátní příručka uceleně popisuje používání živočišných surovin v potravinářství, v kosmetice i v oděvním průmyslu a dalších oblastech. Věděli jste, že do jídla se dává rozemletý hmyz jako barvivo, žaludky telat se použ... více


Jíst slušně Jíst slušně Karen Duve

Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme? ... více


Dilema všežravce Dilema všežravce Michael Pollan

Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více