Jak se dělá cidre, calvados, pommeau podobné

Jak se dělá cidre, calvados, pommeau https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293876/bmid_jak-se-dela-cidre-calvados-pommeau-ubF-293876.jpg 4 1 1

Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu? Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.... celý text

Podobné knihy (3)

Výroba destilátů z vlastního ovoce Výroba destilátů z vlastního ovoce Josef Škopek

Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. N... více


Vína, likéry a destiláty Vína, likéry a destiláty Radek Trnka

Tajemství výroby. Historie, rozdělení a základní složky alkoholických nápojů, základní výrobní postupy a receptury. Slovníček odborných výrazů, rejstřík. 6 barevných fotografií. více


Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu Radek Wagner

Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérs... více