Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu

Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84873/bmid_calvados-po-lopate-ip7-84873.jpg 1 1 1

Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérsky zpracovaného calvadosu, obdivovaného, báječného, nazlátlého koňaku, plného aroma jablek.

Přidat komentář

davusire
04.11.2018 1 z 5

Tím nejzajímavěším jsou v knize zřejmě ilustrace.
Autor zřejmě nepochopil, co je to calvados. A v části knihy o jeho výrobě popisuje výrobu ochuceného jablečného destilátu. Až na konci je na jedné či dvou stránkách zmíněno, jak vypadá výroba calvadosu skutečně v zemi jeho původu, tedy ve Franci. I to je pojato však velmi povrchně, stejně jako zbytek knihy. Vyjímkou nejsou protichůdné informace a dokonce narazíte na stejné jinak formulované tvrzení ve dvou za sebou následujících větách. Evidentně ani s redakcí si nikdo hlavu příliš nelámal. Tato kniha Vám příliš informací, mající hlavu a patu, o calvadosu nepřinese.

Štítky knihy

nápoje alkohol jablka domácí výroba

Autorovy knížky

2011  20%Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu

Kniha Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu je v

Přečtených1x
Knihotéce1x