siesta siesta oblíbené citáty

☰ menu

Když se přestěhovala do Velké Británie, trochu se posmívala tom, jak si Britové myslí, že vše se dá napravit šálkem čaje. Ale teď byla moudřejší. Horký čaj s mlékem a cukrem dokázal zklidnit i nejkatastrofálnější situace. Samozřejmě, že hození sušených lístků do horké vody a následné nalití nápoje do květovaných porcelánových šálků problémy světa neodstranilo, ale dělalo je trochu snesitelnějšími. (Dívky z trajektu)
Lone Theils

" Štěstí není osvobozeno od daní. Když něco dostaneš, musíš umět část toho vrátit. Buď to budeš vracet pravidelně po kouskách, nebo to pak jednou zaplatíš všechno současně. " (Dobře mi tak)
Radka Třeštíková

" Fantazie je ze všeho nejkrásnější, víte proč? Protože je jen naše. Nikdo nám ji nemůže vzít. Nikdo ji nemůže kritizovat ani shazovat. Nemusíme se za ni stydět ani nikomu zpovídat. A když je nejhůř, můžeme ji začít věřit a ta víra nás zachrání. Ty naše vlastní představy můžou být por nás spásou. Ale jen do doby, než je uskutečníme, protože...." (Dobře mi tak)
Radka Třeštíková

" To, co se skrývá v našich srdcích, není nikdy jednosměrná ulička. Pouze děti, které jsou příliš malé, než aby chápaly známky lásky, umí milovat neopětovaně. Pokud miluješ, tak proto, že cítíš sílu lásky, která se k tobě vrací. " Kavárnička v Kábulu
Deborah Rodriguez

Napadá mě, že rodinu nedělá rodinou to, že se všichni pořád chovají správně, ale naopak to, že dáte druhou šanci lidem, kteří něco pokazí, a vy je přesto milujete. (Vlk samotář)
Jodi Picoult

" Nevidím tu krásu, o které mluví. On vidí, co je k vidění. Já tu žiju a vidím, co je tu k žití. Vidím krajinu poznamenanou prací člověka. Pro mě je krása v její užitečnosti, v jejím užívání." Z knihy Marie a Magdaleny
Lenka Horňáková-Civade

Žijeme svoje životy, děláme to, co děláme, a pak jdeme spát - jak je to prosté a obyčejné! Několik nás skočí z okna nebo se jde utopit či spolyká hrst prášků; podstatně víc je těch, kteří zemřou při různých nehodách. A většinu z nás, obrovskou většinu těch ostatních, pomalu sežere nějaká nemoc nebo - když máme velké štěstí - sám čas. Útěchu nám může poskytnout jediné: tu a tam nějaká hodina, během níž náš život - navzdory obecné nepřízni osudu a planým nadějím - propukne naplno a poskytne nám všechno, o čem jsme kdy snili, ačkoli všichni (snad s výjimkou dětí, ale možná i včetně nich) víme, že po těchto šťastných hodinách nevyhnutelně přijdou docela jiné, mnohem temnější a obtížnější. Ale přesto pečujeme o svou obec, vítáme každé nové ráno a především - víc než cokoli jiného - doufáme, že se nám těch blažených hodin dostane co nejvíc.
Michael Cunningham

"K čemu je osobní vítězství někomu , kdo celý život ztrácí sám sebe pro větší dobro všech ostatních?" (Prostá pravda)
Jodi Picoult

Člověk, který se bojí prohrát, už prohrál.
George R. R. Martin

Tu však jsem náhle viděl, že mohu pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsem, a že ten druhý je šťastný protože jsem u něho. Když se to takhle řekne, zní to velmi prostě, ale když pak o tom člověk přemýšlí, je to obrovská věc, která vůbec nemá konce. Je to něco, co člověka může úplně roztrhat a změnit. Je to láska, a přece něco jiného. Něco, pro co lze žít. Pro lásku člověk žít nemůže. Ale pro člověka jistě!
Erich Paul Remark